USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

22 вересня: події, факти, дні народження

22 Вересня 2010 11:19
22 вересня День народження відзначає депутат Луцької міської ради Микола Нікітюк.

З нагоди свята його вітає журналіст Галина Баран: «Шановний Миколо Сергійовичу! Щиро вітаю Вас із Днем Народження. Зичу Вам міцного здоров’я, ентузіазму, удачі, любові та поваги від журналістів, терпіння та сил для подолання усіх життєвих конфліктів».

Також день народження цього дня святкують ковельський міський голова Сергій Кошарук та керівник ГО «Федерація хокею Волинської області» Юрій Савчук.

Редакція «ВН» приєднується до вітань і зичить іменинникам здоров’я, всіляких життєвих гараздів і здобутків.
* * *
Також 22 вересня 1692 року в США повісили вісьмох останніх «відьом», у 1711 році індіанці в Кароліні вирізали близько 200 білих колоністів, почавши війну з ними.

1784 року росіяни заснували перше постійне поселення на Алясці. 1792 року було проголошено Французку Республіку. У 1862 році президент США Авраам Лінкольн оголосив про звільнення негрів-рабів.

1935 року Раднарком СРСР запровадив військові звання «старшина», «лейтенант», «капітан», «майор», «полковник», «маршал Радянського Союзу». 1937 року в Україні утворені Житомирська, Полтавська, Миколаївська області.

У 1951 році у Швеції заборонені поцілунки у громадських місцях. У 1955 році у Великій Британії почалося комерційне телемовлення.

22 вересня 1980 року розпочалася ірано-іракська війна, яка завершилася фактично нічим і забрала сотні тисяч життів.
В цей день народилися англійський державний діяч і письменник Філіп Честерфілд, англійський фізик і хімік Майкл Фарадей, український і російський мовознавець, філософ Олександр Потебня, американський кіноактор єврейського походження родом з України Пол Муні, американська медсестра, перша у світі стюардеса Еллен Черч, американський кіноактор і співак Дін Рід, англійський рок-співак, який був вокалістом гуртів «Deep Purple» і «Whitesnake» Девід Кавердейл, російський рок-музикант, гітарист групи «ДДТ» Рустем Асамбаєв, австралійський рок-музикант, письменник, актор Нік Кейв, російська акторка театру й кіно Марія Голубкіна - дочка знаменитого актора Андрія Миронова, футболісти Емманюель Петі, Роналдо, Гаррі К’юелл.

22 вересня офіційно відзначене як Всесвітній день без автомобіля, у Сполучених Штатах цей день є професійним святом для всіх ділових жінок, а в Україні - День партизанської слави.

Іменинниками 22 вересня є Олександри, Олексії, Анни, Афанасії, Василі, Григорії, Захари, Йосифи, Микити та Сергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus