USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

5 червня: події, факти, дні народження

5 Червня 2013 00:01
День народження 5 червня відзначає начальник Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Волинської облдержадміністрації, депутат Волинської обласної ради Андрій Мельник (на фото).
«ВН» вітають його зі святом і бажають здоров’я, злагоди й удачі.
Хроніка «ВН»:

Минулого року у цей день ДП «Волиньвугілля» очолив новий генеральний директор - Анатолій Заболотній.

Цього дня у 2011 році «ВН» інформували, що волинські журналісти організували «войнушки».

А 5 червня 2010-го Анатолія Грицюка обрали головою Волинської облорганізації ВО «Батьківщина».

А цього дня у 2008-му стало відомо, що волинській журналістці Наталії Малімон присвоїли звання Заслуженого журналіста України.

Народилися:

Цього дня народилися російський генерал, скрипаль і композитор, автор російського гімну «Боже, царя храни!» Олексій Львов, англійський астроном і математик Джон Адамс, іспанський поет, музикант і художник Федеріко Гарсіа Лорка, художник і режисер, один із творців російського та радянського мультиплікаційного кіно Олександр Іванов, український політик, президент УНР в екзилі у 1989-1992 роках, голова ОУН з 1981 року Микола Плав'юк, англійський режисер Тоні Річардсон (фільм «Том Джонс»), російський і радянський режисер-мультиплікатор Володимир Попов («Простоквашино», «Умка», «Бобик у гостях у Барбоса»), французький кінорежисер, сценарист Жак Демі («Шербурзькі парасольки»), радянський кінорежисер Іскандер Хамраєв («Сіль землі», «Шапка Мономаха», «Червона стріла»), радянський і грузинський актор театру й кіно Кахі Кавсадзе (Абдулла у фільмі «Біле сонце пустелі»), український співак Степан Грищенко, польська акторка Барбара Брильська («Іронія долі, або з легким паром»), латвійський і російський шоумен, музикант, телеведучий, учасник гурту «Несчастний случай» Валдіс Пельш, російська естрадна артистка й пародистка Олена Воробей (Лененбаум), український легкоатлет Сергій Демидюк.
Сталося:
1415 – розпочався суд над чеським проповідником, ідеологом Реформації Яном Гусом.
1929 – Рада праці та оборони СРСР ухвалила спеціальну постанову про організацію машинно-тракторних станцій (МТС).
1947 – держсекретар США Джордж Маршалл виголосив промову в Гарвардському університеті, у якій виклав програму допомоги післявоєнній Європі, що пізніше отримала назву «план Маршалла».
1950 – американська акторка Елізабет Тейлор уперше вже вийшла заміж. Її обранцем став Ніккі Хілтон.
1950 – президент США Гаррі Трумен підписав закон про виділення 3,121 млрд. доларів на американську допомогу іноземним державам («план Маршалла»).
1957 – дослідник наркотиків доктор Герберт Бергер запропонував перевіряти атлетів на допінг.
1965 – Оксфордський університет присудив почесний ступінь доктора літератури 76-річній російській поетесі Анні Ахматовій.
1982 – акторка Софія Лорен залишила Італію по тому, як провела 17 днів у в'язниці через несплату податків.
1991 – в Осло із нобелівською промовою виступив лауреат премії миру Михайло Горбачов, радянський лідер.
1992 – у Києві почався перший собор Української автокефальної православної церкви.
2000 – президент США Білл Клінтон почав візит до України.
2006 – Сербія ліквідувала державне об'єднання Сербія й Чорногорія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
оновлюйте дані) Показати IP 5 Червня 2013 12:59
Після реорганізації - це управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Волинської ОДА: http://www.voladm.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=26&Itemid=49

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus