USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чи чекати українцям бабиного літа?

26 Вересня 2013 09:54
Синоптики прогнозують в Україні прохолодний жовтень і лише кілька теплих і сонячних днів. У першій половині місяця повітря прогріється до +15...+18 градусів, однак ночі будуть холодні. У другій половині жовтня температура очікується на рівні +2-5 градусів.
Про це повідомив заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, -інформує ТСН.

За його прогнозами, на початку жовтня погода не сильно буде відрізнятися від вересневої, хоча подекуди очікуються невеликі заморозки. «У перші дні жовтня, 1-3 погода очікується приблизно така ж, як зараз. Помірні дощі, менше їх буде на заході країни, температура - 2-8 градусів тепла вночі, подекуди заморозки на грунті та в повітрі до - 0,5 градусів. А вдень - 8-13 градусів по всій Україні, і тільки в Криму і на Закарпатті буде дещо тепліше, до 16-18 градусів тепла», - зазначив Прокопенко.

Зі слів синоптиків, суха і тепла погода може порадувати українців з 4 по 10 жовтня. «В цілому, жовтень - дуже мінливий місяць. Були випадки, коли і в повітрі морози доходили до 8 градусів, але не можна говорити, що це повториться», - повідомив заступник голови Укргідрометцентру.

Крім того, в жовтні у аграріїв буде можливість закінчити осінню посівну кампанію, яку у вересні перервали дощі, оскільки грунт досить просохне. «З 30 вересня по 4 жовтня ймовірні невеликі дощі лише в північно-східних регіонах, на решті території - без опадів», - додала заввідділом аграрної метеорології Тетяна Адаменко. З 5 по 7 жовтня синоптики сподіваються на формування антициклону. «Тобто, можливо, буде період гарної сонячної погоди. Це забезпечило б просихання ґрунту, необхідне для того, щоб закінчити сівбу озимих культур до середини місяця. Хоча для основної частини території це будуть пізні, так звані ризиковані посіви. Тільки для південних областей нормальний термін - до кінця жовтня», - говорить фахівець.

Також у жовтні синоптики очікують маленьке бабине літо. «Сонечко вигляне в проміжку між 7 і 9 числом, вдень буде до +15, не більше, але вночі холодно, 2-3 градуси. У другій половині місяця почнуться заморозки, поки на грунті, буде сильний вітер змінних напрямків. Сезон футболок закінчений», - сказав експерт.

Нагадаємо, раніше фахівці пояснили руйнівні зливи в Україні змінами клімату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus