USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Волинським селянам дозволять торгувати біля супермаркетів Луцька?

19 Листопада 2013 22:12
Виявляється, у Луцьку немає місця для реалізації селянами сількогосподарської продукції власного виробництва. З цим питанням на гарячу лінію інтерактивного прес-клубу, що відбувся у редакції газети «Волинь-нова» на тему «Де збути продукцію селянам?», звернувся волинянин сьогодні, 19 листопада.
Так, чоловік зазначив, що не дивлячись на те, що у місті діє декілька ринків, селянам немає місця, де вони могли б продавати овочі з власних городів: «Єдиний варіант – то на базарах. Але там нам зовсім не раді, і належних умов для дрібних продавців немає. Селянину просто немає де приткнутись з тим мішком картоплі чи полуницею», - зазначив додзвонювач Володимир.
У відповідь на це заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин зазначила, що на сьогоднішній день існує 15 точок продажу молока – це погоджено з міською владою. Та, можливо, вдасться домовитись про те, що у тих точках можна буде продавати і овочі.
А заступник голови Асоціації фермерів і приватних землевласників Волині Олег Галасун додав, що питання реалізації власної продукції селянами є досить болючим. Він запропонував для вирішення проблеми перейняти досвід Литви – там практично біля кожного супермаркету можна продавати сільськогосподарську продукцію власного виробництва. Він зазначив, що такі місця спеціально облаштовані і не є стихійними точками продажу: «А не так як торгують біля ТЦ «Гостинець» на землі чи на переході від автостанції до базару - в болоті, під колесами автобусів. Також ми хочемо вже сьогодні звернутись до аграрної комісії та підняти питання про наведення порядку у торгівлі на ринках. Тому що більшість крупних продавців ніяк не оформлені, а тому простому дядьку з села з пакетом моркви чи буряків немає де стати», - зазначив Олег Миколайович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 20 Листопада 2013 09:57
Дуже слушне і болюче питання.Це дійсно так, на ринках ці перекупщики не дають де стати селянам ,щоб продати свою продукцію.Там,де м"ясо взагалі доходить до мордою, все схвачено і оплачено.Одні спенкулянти, їздять по селах збирають за копійки свині, а люди продають, бо виходу нема,накручують у сто разів і заробляють на них великі гроші. А ми, простий люд купити не можемо за таку варість у них. А виробник, продав би не за 50 грн, а за 30,20 то вони не пустять.Що це за держава почет і слава хабарникам і спекуцлянтам. Також болюче питання продажу молока,сметани. Невже не можна цих спекулянтів привести до порядку. Люди не мають де стати,здають їм оптом, а вони бовтають туди хто зна що і продають.Наведіть порядок. Не може людина, Яка не має корів ,курей продавати молоко. Це так просто навести лад.Кожен виробник молока ,м"яса,візьме довідку з сільської ради, що у нього в господі є корова,свині,кури.А цих спекулянтів приберіть з ринків.Ми так важко працюємо, а на нас заробляють хитрі ділки, нічого не доклавши до цього ні сили, ні здоровя.Боляче дуже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus