USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дітям у Луцьку влаштували змагання з відеоігр

12 Червня 2014 08:39
Вперше в бібліотеці, вперше в дитячій, вперше в Луцьку розпочались змагання з кіберспорту - змагання з відеоігор серед читачів центральної бібліотеки для дітей.

«Хтось скаже: це не спорт, хтось скаже: це шкідливо, хтось скаже: це не цікаво, а для когось це може бути цікавим, корисним і за підтримки і грамотного впливу дорослих, одним із варіантів відпочинку, розвитку реакції, швидкості, логічного мислення, а колективна гра - ще й відчуттям допомоги один одному», - пишуть організатори заходу. Зауважимо, змагання з кіберспорту, зокрема і міжнародні, проводяться по всьому світу.

В бібліотеці вже багато років працює Інтернет - центр з наявними 8 комп’ютерами. В перші роки його діяльності, мережу більшість відвідувачів використовували для пошуку інформації, написання рефератів, курсових робіт, створення різних тематичних повідомлень. Основними користувачами були ділові люди, студенти, учні старших класів. Зараз картина інша. Найбільшою відвідуваною категорією стали діти віком від 10 до 15 років, яких цікавить спілкування в соціальних мережах та комп’ютерні ігри.

Багато хто з дітей приходять саме до бібліотеки щоб скористуватись Інтернетом. Постає питання: чому? З досвіду роботи бібліотеки та під час опитування дітей, стає зрозуміло - дітям необхідне спілкування: живе, творче, товариське, яке не можуть замінити ні домашні стіни, ні домашні комп’ютери.

З приходом в 2013 році на роботу до бібліотеки системним адміністратором в Інтернет - центр Ігоря Боровського, нещодавнього випускника одного із університетів міста, навколо нього почали групуватися школярі, яких він зумів зацікавити новими можливостями використання інтернет-технологій.

Він навчав дітей створювати слайд–презентації, монтувати відеоматеріали, проводив навчання з нескладних завдань програмування. В бібліотеці сформувався невеликий колектив дітей - шанувальників віртуальних ігор. Але кожен приходив сам, і грати самому ставало не так цікаво і захоплююче.

Саме Ігор Боровський запропонував провести невеликий турнір під час літніх канікул, коли діти вже вільні від учбового процесу, а в місті мало місць, куди можна піти, якщо тобі лише 10 років і твоя сім’я не має великих фінансових статків. Була обрана віртуальна гра, проведено декілька тренувань, бо за умовами гри, вона мала бути командною.

І ось настав день коли до Інтернет - центру бібліотеки прийшло чимало хлопців, які стали учасниками першого «чемпіонату з кіберспорту» .

Ігор Боровський , як тренер, розповів учасникам про умови та систему проведення змагань, було згруповано 4 команди і представлені їх капітани. Очікувана гра розпочалась. Спостерігаючи за учасниками змагань, можна було лише порадіти їхньому бажанню перемоги, їх наполегливості і головне - за дружнє і справжнє переживання один за одного всіх гравців.

Згідно з правилами «маленького бібліотечного чемпіонату», він триватиме протягом 2-х днів. У фіналі 12 червня зійдуться найсильніші команди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus