USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Діти волинських заробітчан стають героями літературних творів

7 Вересня 2013 09:00
Щороку на Волині відбувається обласний конкурс молодих літераторів. Цьогоріч його журі високо оцінило доробок 29-річної Ольги Сінькової з села Бірки Любомльського району, інформують Відомості.
Оля зізналася, що розпочала писати не так давно, років зо три тому.
«Пишу тільки для душі. Якось, перебуваючи у декретній відпустці, зареєструвалася в Інтернеті на родинному форумі, де організовували час від часу літературні конкурси. І от вирішила й собі спробувати літературного пера. За відгуками зрозуміла, що людям подобається те, що пишу. Це стимулювало мене творити знову і знову. Це стало моїм хобі», - розповідає юна літераторка.
Так з’явилося кілька оповідань, новел і казок для дітей. Спробувала Ольга себе й у поезії, але, каже, проза легше дається. Оскільки Ольга сама мама, до того ж працює у школі вчителем, то дитячий світ для неї близький.
«Сьогодні дуже мало якісної дитячої літератури. В основному переклади з російської, і то безграмотні. Це не тільки моя думка, а й інших, уже визнаних письменників», - пояснює Ольга Сінькова.
Позитивні відгуки про власні твори Ольга отримала від Надії Гуменюк — волинської поетеси, Ніни Горик, яка також родом із Любомльщини.
Сьогодні літераторка працює над новим оповіданням про жінку, яка поїхала на заробітки в Італію, а вдома лишила доньку. Дівчинка дуже хотіла, щоб мама забрала її до себе, однак цього не сталося, і дитина, впавши у відчай, стає на неправильний життєвий шлях.
«Я не можу нафантазувати сюжет. Мусить бути реальна ситуація, реальні люди, з якими щось трапилось, які щось пережили», - розповідає про свою творчість Ольга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus