USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До Землі рухається небезпечний астероїд

13 Квітня 2011 15:04
У листопаді 2011 року величезний потенційно небезпечний астероїд 2005 YU55 пройде на критичній відстані від Землі.

У квітні 2010 року телескопом обсерваторії Аресібо була попередньо вивчена траєкторія його польоту. У той час, рік тому, він перебував на відстані 1,5 мільйонів миль від Землі, що дорівнює приблизно шести відстаням від Землі до Місяця.

Проліт астероїда повз планети зможуть спостерігати навіть астрономи-аматори через звичайні телескопи, що продаються в магазинах. Астероїди такого розміру рідко наближаються на таку близьку відстань. Однак впасти на Землю він не зможе, запевняють учені.

Фахівці констатують, що орбіта руху астероїда є непередбачуваною, адже він свій рух може змінити будь-якої миті. Справа в тому, що 2005 YU55 обертається в процесі польоту. І це загрожує тим, що свій рух він може змінити в будь-який момент. За прийнятою міжнародною класифікацією YU55 є потенційно небезпечним для Землі. Так що залишається лише сподіватися на те, що він все ж пролетить повз, - інформує glavnews.net .

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus