USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директорку волинського підприємства судили за службове підроблення

4 Вересня 2013 13:13
На Волині судили директорку ТзОВ «Полісся Стиль», яка вчинила службове підроблення.

Як йдеться на «Під прицілом», жінка, намагалася уникнути відображення у бухгалтерському обліку продажу за готівку столових яєць на ринках Ковеля. Власне, тому, вона склала, підписала і завірила печатками фірми видаткову накладну, в якій вказала про продаж підприємцю 389 706 штук яєць на суму 154 323 гривень.

Разом з тим, жінка знала, що таку кількість яєць ТзОВ «Полісся Стиль» підприємцю не продавало. Пізніше директорка таки усвідомила, що видача накладної призведе до викривлення у бухгалтерському обліку товариства.

Тому вона вирішила накладну видати на підпис тому ж таки підприємцю та працівникам Маневицького відділення податкової інспекції під час проведення ними виїзної позапланової документальної перевірки діяльності товариства. Такі ж факти були відображені в акті перевірки податкової інспекції.

Жінку також обвинувачуюють у тому, що вона вчинила умисне ухилення від сплати до державного бюджету 1 958 572 гривень податку на прибуток за І-ІІІ квартали 2008 року та 1 562 653 гривень податку на додану вартість за листопада-грудень 2007 року і січень-вересень 2008 року.

Отож, вироком Маневицького районного суду, жінці призначили покарання у виді сплати 9 тисяч гривень штрафу з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків терміном на 2 роки. За іншим обвинуваченням її звільнили від покарання за відсутності складу злочину та у зв'зку з закінченням строків давності.

Проте, з вироком не погодився прокурор, тому і подав апеляцію. В апеляційній заяві він вказує, що виправдання є необґрунтованим. Тому апелянт просить попередній вирок суду скасувати та призначити новий - позбавлення волі терміном на 8 років, позбавлення права займати подібні посади терміном на 3 роки з конфіскацією майна, а також штраф у розмірі 9 тисяч гривень.

Розглянувши матеріали справи, Апеляційний суд таки вирішив апеляцію прокурора, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції, залишити без задоволення, а вирок Маневицького районного суду залишити без зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Серий Показати IP 4 Вересня 2013 14:14
3 500 000 і 9 000 поставте знак =

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus