USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Глобальне потепління відбувається швидше, ніж очікували вчені

17 Листопада 2010 19:15
Кліматологи отримують дедалі більше свідчень, що глобальний клімат змінюється швидше й у більш грандіозних масштабах, ніж думали кілька років тому.
Найбільш значні зміни відбуваються з льодовиками і рівнем моря, повідомляє Gazeta.ua.
У 2007 році Міжурядова група експертів зі зміни клімату передбачила підвищення рівня моря всього на 18-59 сантиметрів у цьому столітті. Тепер ці дані можна вважати застарілими.
У районі Антарктики та Гренландії океан нагрівається швидше, ніж очікувалося, і підмиває льодовики. До кінця століття рівень моря може зрости на 1-2 метри. У цьому разі десятки мільйонів людей залишаться без даху над головою.
Дослідники з Університету Колорадо, що в США, розповіли про відкриття нового механізму, за допомогою якого тала вода проходить через мережу тріщин і розломів всередині льодовиків, нагріваючи лід сильніше, ніж передбачалося за кліматичними моделями.
До чого все це призведе, наразі незрозуміло.
Розуміння цих змін ще далеке від завершення. Нині людям доступна лише верхівка айсберга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гнат Показати IP 18 Листопада 2010 08:45
Перестаньте видумувати страшилки і баламутити народ. Глобальне потепління - це глобальний обман. Немає ніякого жахаючого потепління, є циклічні коливання температурного режиму і клімату, які були завжди. І нічого страшного не відбувалось. Придумали бізнес-проект для збивання бабла з цілих держав тупо ні за що. От, потвори.
goodok Показати IP 18 Листопада 2010 11:16
Людина віддасть останні копійки, аби врятуватись від кінця світу або від епідемії свинячого грипу. Страх керує людьми, великі політики і бізнесмени це знають і користуються. Народ же лише бідніє, нервує, страждає, помирає, гарячкує, воює, оце і є кінець світу: не причина (як всіх запевняють), а наслідок...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus