USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зимова гума: як «перевзувають» авто водії на Волині. ВІДЕО

28 Листопада 2013 21:02
Зимовий сезон для автомобілістів Волині офіційно розпочався 1 листопада. Тож, в шинних центрах відбою немає від клієнтів, які хочуть «перевзути» свого залізного коня із літньої гуми на зимову.

Утім наші водії розпочали підготовку до зими ще з жовтня, - інформує «ТРК Аверс».

Так, у шинних центрах розповіли, що один автомобіль обслуговують трохи більше 15 хвилин. Працюють, мовляв, в поті чола - за день приймають близько 130-ти автівок, яким треба замінити гуму. Про шини у салонах знають все. Кажуть, літнє і зимове «взуття» на улюблену автівку, слід одягати відповідно до сезону.

Працівник шинного центру Дмитро Процук розповів: «Літня шина зимою «не працює», вона робиться тверда, пластмасова. Зимова ж літом - навпаки розм'якає і дуже швидко псується. Також є різниця і у структурі», - розповів він.

Окрім того, клієнтам пропонують обрати шиповану, або нешиповану гуму. Пояснюють: за першу доведеться викласти більше коштів, і розрахована вона на більш суворі зимові умови, коли багато снігу та льоду. Цьогоріч, кажуть, така шина користується популярністю.

Купувати нові шини рекомендують кожні чотири-п'ять років. Що ж до країни виробника гуми, то вітчизняного не надто хвалять. Дмитро Процук порадив, які краще купувати шини: «Найбільшим попитом користуються іноземні шини - фінського, японського, німецького виробництва. Українські шини останнім часом не дуже себе зарекомендували в силу низької якості. Але якість в них (ми вже третій рік продаємо українські шини) помітно покращується. Але все одно вона залишається на значно нижчому рівні в порівнянні з іноземними конкурентами».

Загалом водії розповіли: щоб було дешевше, зимові колеса купують «із рук».

«Перевзуватися потрібно. Але коли я їздив років 30 тому - не було такого розуміння як літня гума. Була всесезонна, зимова, була вона одна, дефіцитна і всі на ній їздили. І у той час не було стільки аварій», - розповідає автомобіліст Михайло.

Як зауважили власник автомобілів, за те, що взимку їздять на літній гумі, їх штрафують правоохоронці, а страхові відмовляються виплачувати страховку у разі ДТП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SVV Показати IP 29 Листопада 2013 10:10
Що зматематикою. 1год.- 4 авто. В низ що, робочий день 32год, щоб перезути 130 авто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus