USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковель в окупації: фотовиставка

2 Листопада 2011 12:25
Близько трьохсот фотографій про часи окупації міста Ковеля в 1941 -1944 роках можна оглянути в Ковельському історичному музеї, де розгорнуто фотовиставку «Ковельщина у вогні».
Про це інформує «про КОВЕЛЬ».
Вона створена за копіями матеріалів німецьких архівів. Ряд світлин можна назвати унікальними, адже вони перебували у Німеччині і лише з часом стали доступними широкому загалу. Тому чимало матеріалів бажаючі мають змогу побачити вперше.

Захопивши Ковель та обороняючи його від наступів радянської армії, німці фіксували на фотоплівку свої навіть найменші перемоги. Тут є трофейний кулемет «Максим» на службі в СС, військовополонені на примусових роботах на залізниці, загиблі солдати радянської армії, підбиті радянські зенітки і танки, солдати на руїнах міста, підрозділи Вермахту на вступі у Ковель у квітні 1944 року.
Є фото ковельських будинків, які ще й досі збереглися в місті, зокрема військова частина по вулиці Ватутіна. Є кілька фотографій, на яких зафіксовані німецькі солдати на підступах до Ковеля, бронепоїзди, танки та інші бойові машини, «Пантери» на вивантаженні із залізничних платформ. Є схема боїв за Ковель.

Переважають фото із зображенням усміхнених гітлерівських офіцерів. Командувачі, генерал – лейтенанти німецької армії.
Оглянути фотовиставку в Ковельському історичному музеї та більше дізнатися про історію окупованого міста можна буде до 30 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kotyk Показати IP 2 Листопада 2011 17:58
класно! про луцьк би так ще. а до доводиться у поляків вициганювати старі фото (і то без їх відома :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus