USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк на кілька днів став столицею бандури. ФОТО

21 Жовтня 2011 19:38
У Луцьку урочисто відкрили ІІ міжнародний конкурс бандуристів «Волинський кобзарик». Участь у ньому беруть 140 виконавців з усіх куточків України, а також учасники з Польщі та Росії.
Фестиваль триватиме впродовж трьох днів - 21-23 жовтня у Палаці культури міста Луцька. Серед конкурсантів близько півсотні волинян.
Розпочалося дійство виступом капели бандуристів «Срібні струни», яка разом із солістом естрадно-симфонічного оркестру Волинського обласного драмтеатру Леонідом Гнатюком та Заслуженою артисткою України Галиною Кажан виконали композицію Анатолія Кос-Анатольського на слова Лесі Українки.


На свято бандуристів завітав заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк. «Волинь – батьківщина багатьох відомих і талановитих людей. Наш край славиться багатьма конкурсами. Це і «Берегиня», і «Поліське літо». Цього року ми започаткували новий проект – «Пісні великої Волині». Ці фестивалі будуть мати продовження, стануть традиційними. Так хочемо ми, так хоче волинський глядач», – наголосив посадовець. Свої вітання висловили також секретар міськради Григорій Пустовіт, а також директор Луцького педколеджу Петро Бойчук.

«Молитву до Бога» на фестивалі виконала Заслужена артистка України Галина Топоровська.

На фестиваль завітав відомий бандурист Григорій Матвіїв. За минулий рік музикант видав два диски зі своїми композиціями. На концерті ж виконав декілька імпровізацій.

На відкриття завітали також львівські музиканти - капела бандуристів «Карпати». Колектив існує майже 70 років. Нині він чи не єдиний у світі, де 70 відсотків учасників – інваліди зору.

Свою інтерпретацію пісні з репертуару Ніни Матвієнко «Квітка-душа» та декілька народних пісень виконав фіналіст проекту «Україна має талант», киянин Ярослав Джусь.

Про престижність фестивалю свідчить кількість знаних артистів, які відвідали гала-концерт. Конкурсна частина запланована на 22 жовтня, а нагороджувати юних «кобзариків» будуть у неділю, 23 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анастасія Передрій Показати IP 22 Жовтня 2011 16:35
Цей Джусь дуже круто зіграв пісню "Квітка-душа". Дух захопило....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus