USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Макаренко, Вайнер-старший і телевізор. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

13 Січня 2010 08:19
Сьогодні день народження відзначає завідувачка луцького дитсадка № 37 Валентина Віннік, актори Ірина Апексімова і Орландо Блум, співак Олексій Глизін.
Сьогодні 56-ліття відзначає співак Олексій Глизін, 44-ліття - акторка Ірина Апексімова, 32-річчя - британський актор Орландо Блум.
13 народилися хімік, один з основоположників фізичної хімії та хімічної динаміки Микола Бекетов (1827-1911); український і радянський педагог і письменник, один із засновників радянської системи дитячо-підліткового виховання Антон Макаренко (1888-1939); російський і радянський письменник, сценарист і драматург, брат і співавтор Георгія Вайнера,  Аркадій Вайнер (1931-2005). Брати Вайнери відомі як автори романів «Візит до Мінотавра», «Гонки по вертикалі», «Ера милосердя», за якими зняті популярні кінофільми, зокрема «Місце зустрічі змінити не можна».
В цей день у 1854 році Фаас Ентоні з Філадельфії запатентував новий музичний інструмент – акордеон.
У 1928 році у трьох будинках в містечку Шенектейді (штат Нью-Йорк) компанії RCA і General Electric встановили перші експериментальні телевізори.
Сьогодні в скандинавських країнах відзначають день святого Кнута, який ще називають «20 днем». Це двадцятий – останній – день після Різдва у католиків.
У Індії відзначають свято Лорі – день закінчення зими. Сьогодні запалюють багаття як символ бога вогню Агні.
Сьогодні, 13 січня, - Щедрий вечір, вечір напередодні Нового року за старим стилем. Святкування його походить від стародавнього, ймовірно, дохристиянського звичаю. За християнським календарем - це також день преподобної Меланії (Меланки, Маланки, Миланки). Меланка-Вода приходить на щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини, які в народі так і називають — гостини Меланки.
У народній традиції обидва свята об\'єдналися в Щедрий вечір, або свято Меланки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus