USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мобільний телефон замінює медсестру і доглядальницю

7 Квітня 2010 17:58
Мобільний телефон простежить, щоб пацієнт вчасно прийняв таблетку, виміряє тиск і пульс і поставить хворому діагноз.

Медичні фірми спільно з мобільними операторами розробляють нові сервіси, передає ТСН.
Мобільний телефон - це річ, яку завжди носять із собою. Людина може забути вдома годинник, парасольку, носовичок, але телефон, швидше за все, буде при ньому. Цим фактом вирішили скористатися медики.

Як відомо, при прийомі ліків найголовніше - не забути вчасно випити потрібну таблетку. Для завантаженого справами офісного працівника, літнього пенсіонера або просто людини це часто перетворюється на нездійсненне завдання.

Фармацевтичні фірми, чиї продажі безпосередньо залежать від того, чи будуть пацієнти вчасно приймати призначені їм ліки, спільно з великими мобільними операторами розробляють новий вид послуг - SMS-повідомлення з нагадуванням випити таблетку.

Один з таких сервісів - Take Your Pills - вже діє на території США і Канади. Кожен день в певний час абонент, який підписався на послугу, отримує повідомлення з нагадуванням. Підписатися можна на термін від 1 місяця до року.

Інший спосіб нагадати пацієнту про необхідність прийняти пігулку запропонували в американській фірмі Vitality. Фірма розробила електронний пристрій у вигляді насадки на кришку банки з таблетками. Якщо ліки не було прийнято вчасно, то на мобільний телефон пацієнта надходить дзвінок з голосовим нагадуванням.

Французька фірма Orange створила додаток для мобільного телефону, який знімає свідчення з кардіомонітор, встановленого на тілі пацієнта, і відсилає їх через Інтернет його лікуючого лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus