USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькому храму подарували іменні дзвони. ФОТО. ВІДЕО

22 Листопада 2013 18:16
Дзвони, які мають досить непросту історію, поставили на храм святої рівноапостольної Марії Магдалини.
Як розповів настоятель майбутньої святині митрофорний протоієрей Олександр, будують храм з 2002 року силами громади. Фінансування здійснюється лише коштом прихожан та поодиноких спонсорів. Міська влада виділила під будівництво лише землю – і то, було це ще за мера Кривицького.
Сьогодні тут сталась подія, яку довго чекали прихожани – на храм ставили куполи та дзвін, який має досить непросту історію. Кошти на його виготовлення, а це – близько 25 тисяч доларів, пожертвувало дві мами за своїх покійних доньок. Одна з них померла від раку, провчившись у школі лише одинадцять класів, а інша загинула в автокатастрофі, за місяць до одруження. Таким чином, матері вирішили увіковічнити пам’ять своїх діток – дзвони іменні, на них викарбувана фраза «У пам’ять Інни та Іоанни».
Відливали дзвони аж у Москві. На питання про те, чому не в Нововолинську, отець Олександр пояснив, що замість олова у сплаві використали свинець, та й мідь брали не збагачену, а переплавлену.
«Та саме головне, там не викарбовують ікони та не підписують. А на нашому чотири ікони і підпис, як ви бачите», - пояснює отець Олександр.
Не обійшлось і без проблем під час підйому куполів. Річ у тім, що на Волині та Рівненщині немає такої техніки, яка мала б виліт стріли у 40 метрів. Тому кран їхав сюди аж з Почаєва – чекали його два тижні. Та і він, згідно норм, не може піднімати більше, ніж 10 тонн, у той час як куполи важать 12. Але працівники вирішили ризикнути, і, на щастя, все вдалося.
«Всі люди стояли і молилися до Пресвятої Богородиці, бо то був великий ризик».
Для присутніх сьогоднішня подія – справжнє свято:
«Мені пощастило побувати у Єрусалимі у свій час, це були неповторні емоції. То сьогодні я відчуваю таку ж радість», - розповідає одна з прихожанок храму.
Освятив надкупольні хрести митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, який привітав присутніх із цією знаменною подією
ФОТО: Тома Капітан-Дмитрук

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ужас Показати IP 22 Листопада 2013 21:21
куча нарушений техники безопаснсти
Ігор до ужас Показати IP 23 Листопада 2013 00:27
Які саме порушення?
Сонячна Показати IP 23 Листопада 2013 02:18
а я живу поруч
Сонячна Показати IP 23 Листопада 2013 02:18
а я живу поруч
Ніка Показати IP 25 Листопада 2013 10:10
Скажіть будь-ласка на якій вулиці знаходиться цей храм?
Василий Показати IP 25 Листопада 2013 10:39
Улица Сеченова 19Б
Ніка до Василий Показати IP 25 Листопада 2013 19:53
Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus