USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині у покинутій хаті оновилися ікони

5 Травня 2011 16:15
У селі Берегове Рожищенського району в покинутій хаті оновилися дві старі ікони – Ісуса Христа й Почаївської Матері Божої.
Їх виявив місцевий священик, якому громада передала це помешкання для проживання. Ікони залишились тут від колишніх господарів. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.
Згідно з процедурою, передбаченою у таких випадках, настоятель місцевого храму Апостолів Петра й Павла священик Андрій Голуб звернувся до правлячого архієрея.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл благословив йому перенести ці образи в церкву, відправляти богослужіння і спостерігати за ними, кажуть у єпархії.
Минулого тижня декан протоієрей Василь Шняк з Андрієм Голубом та всією громадою хресним ходом рушили від церкви до тієї оселі.
У проповіді благочинний наголосив, що Господь, посилаючи таке диво, проявляє до цього села свою милість, особливим чином нагадує, щоб люди наверталися до Бога.
Священнослужителі взяли ікони, що оновились, і понесли у храм. Там було відправлено молебень.
Тим, хто прикладався до ікон, священик нагадував: приступати до святині треба з вірою, сподіваючись від Всевишнього великої милості.
На молебені був присутній сільський голова Олександр Овруцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Exaboto Показати IP 6 Травня 2011 08:55
брэд
журнаніст Показати IP 6 Травня 2011 10:21
Присутність сільського голови Олександра Овруцького поставило цю, і так вкрай неординарну подію, в ранг дійства світового масштабу. Повідомлення про це стало топ-новиною всіх найбільших світових інформагенств, а прикордонники України просто замахалися пропускати прочан з цілого світу, які їдуть подивитись на це істинне Диво. З джерел, що заслуговують на довіру, відомо, що в компетентних органах України узгоджуються питання проведення неофіційних візитів до Берегового Патріархів Варфоломія та Кірила, а також Папи Римського Бенедикта 16-го, глав християнських церков з цілого світу. Ця новина спровокувала кризу в Головному Равінаті Ізраїлю, де на порядок денний поставлено питання зречення іудаїзму та переходу в УПЦ(КП) всього народу ізраїльського. Подібним чином пропонують поступити також провідні мусульманські богослови. Бурятські шамани офіційно уповноважили Ю.Єханурова провести переговори про це. Ця новина зробила правдивий шок в світовому фінансовому просторі: Джордж Сорос разом з родинами Ротшильдів та Абрамовичів прийняли рішення вкласти в розвиток інфраструктури цього села 300 млрд.доларів. На цьому тлі є вкрай дивною позиція Волинської влади та ЗМІ: чому мовчить Борис Петрович, чому мовчить Волинське дротове і бездротове радіо? Звикли приховувати Правду від простих людей. Дякую ВН за таку істинно Добру та Благу Звістку.
Власник будинку Показати IP 6 Травня 2011 12:38
Шановні ВН! Перш, ніж публікувати інформацію, її треба ще й перевіряти. Рекомендую уважно перечитати номер газети "Волинь" за минулий четвер. Старенька 86-річна бабуся може й не зрозуміти. яким дивним чином її хату "громада передала у користування священику". Ну а те, що на молебні був ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА ОЛЕКСАНДР ОВРУЦЬКИЙ - звичайно, головний акцент повідомлення...
Наталі Сваровскі Показати IP 17 Лютого 2015 13:57
То капець, на Волині ксьондзи - аферисти. То спосіб видурити гроші в людей. Там де батюшка Шняк - так і чекай якоїсь афери))).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus