USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підручники у луцькій школі замінять на планшети

21 Листопада 2013 11:34
Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука – одна з двох волинських шкіл, де розпочали впроваджувати всеукраїнський проект «Відкритий світ».
Згідно з ідеєю національного освітнього проекту, весь навчальний процес учнів 6-8 класів має вміститися на комп’ютері. Підручники, зошит та щоденники мають замінити планшети. Школи, яких відібрали до участі в I етапі проекту, держава безкоштовно забезпечить технікою. Гімназія № 21 вже отримала 5 мультимедійних комплексів, - пише «Луцький замок».

Як розповіла заступник директора навчального закладу Оксана Мартинюк, до складу цих комплексів входять інтерактивні дошки, ноутбуки для вчителів та 60 планшетів.
«Насамперед створили робочу групу вчителів із впровадження цього проекту, які готові до використання техніки і володіють високим рівнем комп’ютерної грамотності. Поки що освітній портал не діє, обіцяли «запустити його», коли наповнять. Зараз намагаємося скористатися тими освітніми ресурсами, які дає інтернет, розробляємо власні підходи щодо його використання», - каже вона.

На думку Оксани Мартинюк, перед масовим впровадженням такого ресурсу варто перевірити вчителів, не лише на те, чи вміють вони ним володіти, а й наскільки якісно вони можуть втілювати його в освітній процес.
Автори проекту – Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами та Міністерство освіти і науки України.

На I етапі 50 відібраних шкіл безкоштовно забезпечили технікою. Вже впроваджується II етап, до участі в якому планують залучити ще 2000 шкіл. До 2015 року обіцяють завершити III етап, в якому мають прийняти участь усі школи країни.
Втім, уже на нинішньому, II етапі, кажуть організатори, забезпечити безкоштовно кожного учня такою технікою держава не може. «Пощастило» лише тим школам, які прийняли участь у I етапі. Решті ж пропонуватимуть брати техніку у безвідсотковий кредит за соціально прийнятними цінами, пише видання.

Координатори проекту обіцяють, що за допомогою сучасних технологій, забезпечать доступом до єдиного освітнього порталу – навчально-інформаційного «онлайн-простору». Технічна база дозволить проводити онлайн-конференції з іншими навчальними закладами. Для вчителів обіцяють, що нововведення дозволять зменшити навантаження, сприятимуть професійному зростанню.
Оскільки весь освітній процес має вміститися на персональному комп’ютері учня, то батьки зможуть перевіряти всю інформацію, а також зв’язуватися з педагогами через інтернет.

До кінця 2013 року має запрацювати освітній портал у школах, які вже отримали техніку, повідомила координатор проекту Олеся Дерябіна. З її слів, поки що від підручників у школах відмовлятися не будуть. Втім, якщо проект успішно запрацює, у книжках не виникатиме потреби, оскільки вся інформація зберігатиметься в електронному варіанті.

«Культ книги був у наших батьків. На жаль, у дітей і молоді його немає. Дослідження показали, що робота з планшетами позитивно вплине не якість засвоєння матеріалу школярами, адже можна буде не лише прочитати, а й прослухати інформацію, прокрутити картинку на екрані», - повідомила Олеся Дерябіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Окуліст Показати IP 21 Листопада 2013 12:06
Шановні,ви про тідей подумайте, про їхні ОЧІ .............зі статистики кожен 2-й зі школярів погано уже бачить ще з 2-4 класів !!!
Окуліст Показати IP 21 Листопада 2013 12:07
Про дітей подумайте............
Тінка до Окуліст Показати IP 21 Листопада 2013 12:47
Це точно, що про дітей ніхто не думає. Цінність книги ще більше втратиться. Я просто шокована такими проектами.
Читач Показати IP 21 Листопада 2013 12:23
Якби потрібно не тупе заучування матеріалу з книг, а вміння вчасно знаходити і вправно використовувати здобуту інформацію. Тоді Чорнобиль не повториться.
Тато Показати IP 21 Листопада 2013 13:51
Краще подумайте про харчування і його калорійність, а планшети ще почекають. А ви не подумали що це знову буде "ділити" дітей на багатих і бідних. Краще цю техніку дайте дітям ЗОШ №№ 12, 13, 16, а не дітям багатеньких, які вчаться в гімназії. До того ж, якщо раптом він зламався, хто його ремонтуватиме, за чий кошт і де гарантія на їх якість. Це знову додаткові грошові витрати на батьків, я вже не говорю про здоров'я.
мама Показати IP 21 Листопада 2013 14:51
А у батьків дозволи побрали? Я особисто не хотіла б , щоб моя дитина так началася. А каліграфія тепер не потрібна? Ждемо сколіозів, сліпоти,крадіжок. І з якого класу цей непотріб розпочнеться? Змушують купувати непотріб. Це вже видно в Європі не затребуване, то продадуть українцям.
мама Показати IP 21 Листопада 2013 15:47
Це знущання з дітей.
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2013 09:24
В цій гімназії вчителі ходять не на роботу,а на заробітки!Прививати дітям добре,вічне,а тим більше навчати немає мотивації!Складається враження, що це приватний заклад,який працює в автономному режимі!А батьківські збори - завуальовані побори!Звичайно це стосується не усього педадогічного складу,а тих хто відбиває потяг учнів до навчання,керуючись виключно матеріальним підгрунтям,а не духовним!От вам і нова тема з планшетами!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus