USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Площа України зменшується, Польща швидко адаптується

5 Жовтня 2013 19:00
Площа України стрімко зменшується. Частина законної української території відходить Польщі.

Поляки адаптуються до зміни русла річки Західний Буг, зміцнюючи береги залізобетонними плитами з верболозом.
Як розповіли у Волинському управлінні водного господарства на 119 дільницях , які становлять 30 кілометрів, або вже змінюється, або зовсім скоро зміниться русло річки не на користь України, - йдеться на сайті The Kiev Times.

Голова Забузького сільської ради Сергій Хомик стверджує: якщо так триватиме і далі, то земля відійде полякам, а в українських селян буде лише формальний документ про володіння.

Для української прикордонної служби теж знаходиться робота. Все частіше доводиться переносити прикордонні стовпи через розширення Польщі.

Українські гідрологи заявляють про необхідність наслідувати приклад польських колег, приймаючи умови, що диктує природа. Вони порахували, що для цього з державного бюджету країни має бути передбачено 200 мільйонів гривень, а торік для такої роботи дали всього 500 тисяч гривень. За ці гроші розчищаються кілька кілометрів Бугу і зміцнюється берег металоконструкціями. Тільки регулярне фінансування в повному обсязі, кажуть, здатне запобігти стрімкому зменшенню площі України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Семен Показати IP 6 Жовтня 2013 23:50
Пусть независимой Украине останется только будова ВР и те 450 щасливчиков. А мы и при немцах, поляках и китайтайцах неплохо зажывем. Это станет быстрее, нежели по заповіту очередного сменного идола.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus