USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На газопромислі Волині - пожежа і витік газу. ФОТОРЕПОРТАЖ. ВІДЕО

3 Жовтня 2013 13:08
8 одиниць техніки та понад 30 чоловік особового складу рятувальників, а також технічних працівників задіяли в навчаннях на газопромислі, що знаходиться у селі Марковичі поблизу Локач. Рятувальники відпрацьовували небезпечну ситуацію викиду газу та його загорянням.

За легендою, першим аварію помітив працівник газопромислу, після чого відразу повідомив службу порятунку «101». І хоча насправді витік газу та пожежа – це лише легенда, вогонь та вода, якою його гасили, були справжніми. Особовий склад відпрацьовував гасіння з повним розгортанням.

Це, мовляв, потрібно для того, щоб здобути навички і налагодити взаємодію між всіма службами, які беруть участь у ліквідації аварії.

На гасіння палаючої свердловини прибула добровільна пожежна дружина підприємства, особовий склад та спецтехніка державних частин №15 селища Локачі, №9 Горохова, №18 селища Іваничі, №7 Володимир-Волинський та частини спеціальної пожежної техніки з Луцька – всього 8 одиниць техніки, та 30 бійців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Першими на місце події прибувають навіть не рятувальники, а ланка хімічного захисту, до якої входять працівники газопромислу. Саме їм належить визначити наявність в повітрі викидів сірководню. Лише після цього вони дають допуск до роботи рятувальникам.

Ті, своєю чергою, прокладають рукав довжиною в кілометр та готуються до гасіння, одягаючи спеціальні термостійкі костюми. Їх завдання полягає у тому, щоб потужні струмені води від гідрантів зійшлись в одній точці, яка і має «відрізати» полум’я. На жаль, всього за декілька секунд до того, як «вистрелили» перші брандспойти, вогняний фонтан погас.

Як повідомили «газовики», сталось це через те, що в системі піднялась вода. Але, як би там не було, рятувальники спрацювали швидко та оперативно. Декілька потужних струменів все-таки зійшлися в одній точці – прямо на тому місці, де палав струмінь газу 15-20 метрів заввишки.

Як розповів заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації у ДСНС в області Анатолій Свірський, пожежі на газових свердловинах є дуже небезпечними, їх важко гасити.

Небезпека полягає у тому, що це - велика шкода довкіллю, адже навколо свердловин можуть бути і поля зернових культур, і ліс. Тому, горіти може не тільки сама свердловина, але й екосистема.

«Окрім того, трудність гасіння полягає у тому, що газ подається під високим тиском, збити полум’я досить непросто», - зазначив Анатолій Панасович після закінчення навчань.



































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Амєлія Показати IP 3 Жовтня 2013 15:15
Цікаво -кому належать вказаний газо промисел?
АмеліЇ Показати IP 3 Жовтня 2013 17:22
Гугль у допомогу, якщо такі питання ставите:) ПолтаваГазВидобування!!! Державна установа, щоб вам таракани у голову не залазили, бо відчутно куди у вас нахил!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus