USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Президент Німеччини добровільно пішов у відставку

31 Травня 2010 16:31
Президент Німеччини Хорст Кьолер добровільно пішов у відставку через шквал критики, що обрушився на нього після висловлювань про використання військової сили в Афганістані.

Про це інформує ТСН.

Нещодавно Кьолер відвідав Афганістан. Під час візиту він заявив, що така країна, як Німеччина, «з її орієнтацією на зовнішню торгівлю і залежність від зовнішньої торгівлі, повинна знати, що, в крайньому випадку, для захисту її інтересів також буває необхідне використання військової сили».

«На мою думку, країна такого розміру, як наша, орієнтована на експортну торгівлю і залежна від експорту своїх товарів, повинна усвідомлювати, що в екстреному випадку необхідно військове втручання, щоб захистити наші інтереси.

Приміром, забезпечити свободу торгових шляхів або ліквідувати нестабільність у ряді регіонів, яка може негативно позначитися на торгівлі, робочих місцях і доходах», - заявив у інтерв’ю на радіо «Deutschlandаfunk» Кьолер.

Багато хто розцінив слова Кьолера, як вимогу проведення за межами країни збройних операцій з метою захисту німецьких комерційних інтересів.

Берлінський фахівець у галузі конституційного права Ульріх Пройс визнав висловлювання Келера «імперіалістичним застереженням». А один з лідерів «Зелених» Юрген Тріттін закликав президента негайно взяти свої слова назад, заявивши, що висловлені Келером ідеї прямо суперечать німецькій конституції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохма Показати IP 31 Травня 2010 20:44
Ось це - ДЕМОКРАТІЯ. Ляпнув згарячу і добровільно у відставку. Бо четверта влада там не з владою, а з народом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus