USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пулітцерівською премією вперше нагородили інтернет-видання

13 Квітня 2010 12:21
Журналісти ProPublica отримали нагороду спільно з The New York Times Magazine за репортаж про лікарів, які рятували людей в одній з лікарень Нового Орлеана після урагану Катріна.
Інтернет-видання вперше стало лауреатом найавторитетнішої в журналістиці Пулітцерівської премії, лауреати якої були оголошені 12 квітня у Нью-Йорку.
Журналісти ProPublica отримали нагороду спільно з The New York Times Magazine за репортаж про лікарів, які рятували людей в одній з лікарень Нового Орлеана після урагану Катріна. The New York Times Magazine удостоївся премії за матеріал про корумпований підрозділ наркополіцейських.
Список лауреатів опубліковано на офіційному сайті заходу, передає ТСН .
Переможцем у найпрестижнішій номінації "За служіння суспільству", лауреат якої одержує особливу золоту медаль, стала газета Bristol Herald Courier. Ця газета, тираж якої не перевищує 40 тисяч примірників, заслужила нагороду за матеріал про зловживання при виплатах власникам ділянок відрахувань за розробку газових родовищ (так зване газове роялті). Матеріал, підготовлений молодим журналістом Деніелом Джілбертом, змусив владу вжити законодавчі заходи, щоб уникнути зловживань.
Однак найбільше нагород у галузі журналістики дісталося газеті The Washington Post. Столична газета виграла в номінаціях "Міжнародний репортаж", "Нарис", "Коментар і Художня критика". Давній суперник The Washington Post у боротьбі за Пулітцерівську премії - видання The New York Times - у свою чергу отримав дві нагороди. Нью-йоркські журналісти були відзначені в номінаціях "Розкриття національної теми" та "За майстерність".
У престижній номінації "За видатну подачу сенсаційного матеріалу" нагороду отримало видання The Seattle Times. Журі премії відзначило роботу журналістів навколо вбивства чотирьох поліцейських в кафе в Сіетлі. Видатним розслідуванням були визнані матеріали веб-сайту ProPublica і The New York Times Magazine.
У галузі художньої літератури Пулітцерівську премію отримав Пол Хардінг. Найкращим драматичним твором для театру був названий рок-мюзикл Next to Normal. У музичній категорії премії удостоїлася Дженніфер Хігдон з її Скрипковий концерт (Violin Concerto).
Обама став героєм карикатури, яка отримала Пулітцерівську премію
Карикатура Марка Ф’єра на президента США Барака Обаму отримала Пулітцерівську премію в своїй номінації.
Темою карикатури стала політика, яка проводиться Білим домом щодо лідера Афганістану Хаміда Карзая. На малюнку Карзай тримає кілька ящиків для бюлетенів, пропонуючи усміхненому президентові США з акцентовано відстовбурченими вухами проголосувати "за" відразу декілька разів. Карикатура була вперше оприлюднена на сайті SFGate 2 грудня 2009 року.
Довідково:
Історія Пулітцерівської премії ведеться з 1917 року, коли американський журналіст Герберт Байярд Своп отримав першу премію за серію матеріалів "Зсередини Німецької імперії", опублікованої в New York World в жовтні 1916 року. Розмір Пулітцерівської премії становить 10 тисяч доларів.
Церемонія оголошення лауреатів цієї престижної премії завжди розглядається як ревне змагання між найбільшими газетами, зокрема, New York Times і Washington Post.

У різні роки Пулітцерівську премію у відповідних номінаціях отримували Вільям Фолкнер, Ернест Хемінгуей, Джон Апдайк, Харпер Лі, Роберт Фрост, Теннессі Вільямс, Артур Міллер, а також Боб Ділан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus