USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Google зламали парольний механізм

20 Квітня 2010 10:59
У число сервісів, порушених зломом, входять веб-пошта та сервіси компанії для корпоративних клієнтів.

Хакери вкрали у Google парольний механізм
У ході злому комп'ютерних систем Google в грудні 2009 року хакерам вдалося роздобути парольну систему Gaia, контролюючу доступ мільйонів користувачів до майже всіх веб-сервісів компанії. Про це заявило джерело, знайоме з ходом внутрішнього розслідування, передає ТСН.
У число сервісів, порушених зломом, входять веб-пошта та сервіси компанії для корпоративних клієнтів. Тим часом хакерам не вдалося викрасти самі паролі. Крім того, незабаром після злому компанія внесла значні зміни в систему безпеки.
Google досі використовує Gaia (тепер вона називається Single Sign-On), однак компанія додала шифрування для веб-пошти Gmail і посилила безпеку передачі даних між сервісами. Тим не менше, як пише The New York Times, залишається можливість того, що хакери, вивчивши Gaia, знайдуть у ній вразливість і скористаються нею.
Сам злом розпочався з повідомлення, відправленого співробітнику Google через програму Microsoft Messenger. Натиснувши на посилання, співробітник зайшов на заражений сайт і мимоволі надав зловмисникам доступ до свого комп'ютера, а потім і до комп'ютерів розробників в штаб-квартирі компанії. Хакерам вдалося отримати контроль над сховищем розробок відповідного відділу.
Співробітники Google публічно повідомили про злом і крадіжку інтелектуальної власності в січні, однак не уточнювали, до чого саме отримали доступ хакери. У Google лише відзначили, що зловмисники були з Китаю і пригрозили покинути китайський ринок. Пізніше Google переспрямував китайський трафік своєї пошукової системи в Гонконг і прибрав всю цензуру з пошукової видачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus