USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку на арт-ночі виступить Zdob şi Zdub (оновлено)

14 Червня 2011 15:38
Цьогоріч на арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» виступить молдовський рок-гурт Zdob şi Zdub – відбудеться дійство в ніч з 26 на 27 червня.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 14 червня, повідомила начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Нагадаємо, арт-шоу «Ніч у Луцькому Замку» відбудеться в Луцьку уже вп’яте.

Керівник проекту Тетяна Гнатів каже: цьогорічний фестиваль буде відмінним від тих, що проводились у стінах замку Любарта у минулі роки. Цьогоріч організатори дійства обіцяють ще «глибше занурення у європейську середньовічну культуру».

Головними гостями свята стануть музиканти популярного гурту з Молдови Zdob şi Zdub, котрі були неодноразовими учасниками конкурсу «Євробачення».

Також на свято запросили гурти середньовічної музики «Stary Olsa» (Білорусь) і «Kings & Beggars» (Львів), придворний балет «Cracovia Danza» (Польща), ансамбль середньовічного танцю «Пантера» (Львів). Виступлять тут і закарпатські музиканти - фольк-рок-етно-гурт «Rock-H».

Містерію ночі, повідомила Гнатів, доповнить вогняне шоу театрів «Вольфрам» (Крим) і «Танець світлячків» (Полтава), театр на ходулях «Шоу велетнів» (Євпаторія), театралізовані екскурсії підземеллям церкви Івана Богослова та екскурсії на в’їзну вежу замку.

На «Ночі у Луцькому замку» будуть і «живі скульптури» з Криму, і піскова анімація у виконанні харківської художниці Дар’ї Пушанкіної. Крім того, діятиме кіномайданчик, де демонструватимуться фільми учасників європейських кінофестивалів, відомих українських кіномитців та «молоде кіно» Луцька.

Впродовж ночі організатори обіцяють лицарські бої, середньовічні розваги та можливість почастуватись середньовічними напоями та стравами. Традиційно діятиме і ярмарок майстрів народної творчості та відбуватимуться майстер-класи.

Крім того, у луцькій мерії очікують, що на п’яту «Ніч у Луцькому замку» завітають іноземні туристи.

Всього на захід чекають максимум дві тисячі відвідувачів – саме стільки людей, за підрахунками організаторів, може комфортно перебувати у замку на масовому заході. Минулоріч шоу відвідало понад 1700 людей.

«Це вже є бренд нашого міста. Це іміджевий захід, який в подальшому робитиме Луцьк привабливим для туристів, а там і для інвесторів», – зазначив під час прес-конференції перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

Віце-мер Луцька також повідомив, що у мерії довго міркували над тим, чи варто цього року проводити дійство, оскільки коштів на такі видатки в міському бюджеті передбачено вкрай мало.

Проте зійшлись на тому, що захід організовувати потрібно, проте не за бюджетні, а спонсорські кошти. Благодійники, запевняє Кравчук, вже знайшлись.

Загальний кошторис заходу, повідомила Гнатів, сягає понад 300 тисяч гривень.

Для проведення цього арт-шоу в міській казні закладено лише 30 тисяч гривень, додав Кравчук. Однак ці гроші в мерії планують зекономити до Дня Незалежності та Дня міста і вкластись у гроші спонсорів.

Вхідний квиток на «Ніч у Луцькому замку» коштуватиме 100 гривень. Хоча у день заходу квиток продаватимуть за 120 гривень, аби стимулювати гостей купувати квитки заздалегідь та не створювати черг напередодні початку шоу, розповіла Гнатів.

Також в мерії обіцяють забезпечити громадський порядок та комфорт усім відвідувачам дійства. Як і у попередні роки, від Замкової площі вночі та вранці 27 червня курсуватимуть маршрутні таксі. Захід відбудеться за будь-якої погоди, запевнив Кравчук.

Довідково:

Організатор арт-шоу «Ніч у Луцькому Замку»: Луцька міська рада за сприяння Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради. Виконавці – управління культури Луцької міської ради, мистецька агенція «Арт-реал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Sergilas Показати IP 14 Червня 2011 15:48
Оце найкращий сюрприз літа!!!!!!!!!!!!!!!
3 Показати IP 14 Червня 2011 17:35
А що такого неочікуваного, що просто супер-сюрприз? Ціна квитка така ж як і минулого року, програма теж -вогняні шоу, екскурсії, живі скульптури, чи в когось були сумніви, що цього року це відбудеться?
Стрийко Показати IP 14 Червня 2011 17:36
So Lucky!
фанфур Показати IP 14 Червня 2011 17:58
видели ночь, гуляли всю ночь до утра
Я Показати IP 14 Червня 2011 18:48
ура!!!!!!!! там будуть СТАРИ ОЛЬСА!!!!!!!!!! Ось ЦЕ сюрприз!
!!! Показати IP 14 Червня 2011 19:33
Не знаю чи лучани сприймуть їх, але хлопці круті!!!
Лупан Показати IP 15 Червня 2011 09:00
Знову пообсцикають усі закутки замку - бо влада про туалети не дбає. Аби гроші з лучан здерти.
екс заступника віце-премєр-губернатора Показати IP 15 Червня 2011 09:45
Zdob şi Zdub це круто респект. А хто такий віце-мер Луцька? Можливо автор статті мав на увазі першого заступника Луцького міського голови? Такі цікаві терміни інколи в журналістів проскакують типу "столиця Волині", "віце-мер", дотепно.
Лучанин Показати IP 15 Червня 2011 10:08
На 99% піду, завжди жалів що пропускав такі заходи в Луцькому замку, думаю кожний найде щось цікаве для себе, тим більше це все буде відбуватись в ночі і найголовніше що така група як Zdob şi Zdub не дасть заснути нікому.
Хочу виспатися Показати IP 15 Червня 2011 10:27
Хто знає, наступний після Ночі в замку день (27 червня, понеділок) - вихідний? Бо ж День конституції - 28-го...
Просто Я Показати IP 15 Червня 2011 16:34
27 червня має бути вихідним для тих, у кого 5-денний робочий день. За понеділок працюватимут у суботу, 25 червня. Джерела: http://7d.rv.ua/2011/06/09/у-червні-матимемо-додаткові-вихідні/ http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/10/6285946/
Вова Показати IP 15 Червня 2011 17:07
...і знову хороші враження будуть зіпсовані п'яним билом, що снуватиме по території замку. + Підсцикані стіни, як писав колега. Порядку на заході зроду не було - соромно потім буде приїзджати артистам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus