USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У мережу виклали відео ядерного вибуху. ВІДЕО

17 Липня 2012 11:47
Історик з американського Інституту фізики Алекс Веллерштайн виклав в Інтернеті рідкісне відео ядерних випробувань, на якому ядерний вибух можна не тільки побачити, але й почути наживо.

Про це пише ТСН з посиланням на The Daily Mail.

На записі, розміщеному в блозі вченого, зафіксовані випробування американських ядерних боєголовок в районі Юкка Маунтін в штаті Невада у 1953 році.

Відзнятий матеріал, як пише Веллерштайн, не піддавався монтажу, відео трохи розмите, але звук подається в «правильній», оригінальній синхронізації. До цього більшість подібних записів редагувалися, внаслідок чого звук і картинка на них збігалися.

«Це, звичайно, абсолютно неправильно: швидкість світла набагато більша за швидкість звуку, і камери розташовані на дуже великій відстані від місця випробувань, тому насправді ударна хвиля приходить приблизно через півхвилини після вибуху. Це основи фізики, що можуть зрозуміти навіть люди з нетехнічним складом розуму, такі як я», ‒ пояснив Веллерштайн.

Хоча більшість людей бачили хроніки ядерних вибухів, «правильне» їхнє звучання чув мало хто. Зазвичай, як підозрює науковець, на відео накладався сторонній звук вже після обробки. За цим вибухом, який потрапив на відео, було дозволено спостерігати цивільному населенню. «Ви отримаєте набагато краще розуміння того, як все це виглядає очима звичайного спостерігача. Перешіптування в очікуванні, повільний зворотний відлік на мегафон, реакція на спалах бомби, і, нарешті ‒ після довгої тиші, різкий удар громового гарчання. Це звук бомби», ‒ написав історик. На операції були присутні багато американських військових, і на відео також можна почути їхні крики – «Стоп!» і «Чорт забирай!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Exaboto Показати IP 17 Липня 2012 13:44
не погано було б вказати потужність бомби, але судячи з відео відстань до епіцентру була біля 25 км, отже це декілька кілотон. Відео яких сотні, якщо не тисячі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus