USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У рейтингу найбагатших українців - троє заступників Азарова

9 Квітня 2010 12:58
Три віце-прем'єри Кабінету міністрів Миколи Азарова - Сергій Тігіпко, Борис Колесніков і Андрій Клюєв - увійшли до рейтингу 200 найбагатших людей України за версією видання "Фокус".
Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігипко (№18 у рейтингу), засновник групи ТАС, цього року зміг утриматися у двадцятці рейтингу найбагатших людей України, але його активи подешевшали на 44 млн. доларів. Нинішній статок Тігипко, за версією "Фокусу", складає 571,9 млн. доларів, передає ТСН .

Нагадаємо, в першому турі президентських виборів Тігіпко отримав 13,5% голосів виборців і обіцяв відокремлювати владу від бізнесу. А потім прийняв пропозицію президента Януковича і став одним із семи віце-прем'єрів в уряді.

Андрій Клюєв, перший віце-прем'єр-міністр, якому належить частка у корпорації "Укрпідшипник", за рік разом з братом Сергієм збільшив свій капітал на 27 млн. доларів, але не зміг обігнати Тігіпка, облаштувавшись на почесному 27 місці в рейтингу (383,8 млн. доларів на двох з братом Сергієм).

Віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков (№45 у рейтингу), співвласник групи "Конті", за рік заробив майже вдвічі більше, ніж брати Клюєви і додав до свого статку в 190 млн доларів ще 65 млн. доларів.

У рейтинг мільйонерів потрапили й інші політики і держслужбовці. 29 позицію зайняв новий шеф СБУ Валерій Хорошковський, який володіє телеканалом "Інтер" (U.A. Inter Media Group). Хорошковському рік підніс неприємний сюрприз у вигляді 27 млн. доларів збитків. Таким чином, статок мільйонера скоротився до 357,3 млн. доларів.

У двадцятку найбагатших людей із статком у 675 млн доларів увійшов столичний градоначальник Леонід Черновецький. Концерн "Правекс" приніс йому за рік 30 млн. доларів і 14 місце в рейтингу.

З політиків у рейтингу найбільший прибуток у 2009 році (118 млн. доларів) отримав екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко. Контрольований ним концерн "Укрпромінвест", збільшив його капітал до 738 млн. доларів. Таким чином, Порошенко обійшов на одну позицію Черновецького і розмістився на 13 місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гектор Показати IP 9 Квітня 2010 14:27
Так це ж влада олігархів! За яку країну вони будуть думати? Їм аби ще більше бабла збити. Дякуємо противсіхам за обрану ними владу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus