USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У школі волинського райцентру вчиться американець. Сам захотів

14 Січня 2011 11:59
У десятому класі загальноосвітньої школи райцентру Іваничі, що на Волині, навчається пятнадцятилітній житель міста Дамаскос з американського штату Орегон

Тітас Шмигель минулої осені приїхав в селище Іваничі на гостини до своєї тітки. І йому так сподобалася українська мова, що молодий американець литовського походження вирішив з дозволу батьків протягом нинішнього навчального року вивчати її у тутешній школі, - пише УКРІНФОРМ .

Батьки Тітаса, як він розповів, на роботі розмовляють англійською мовою, а вдома - литовською. Але з тіткою він спілкується лише українською, яку знає слабенько. От і вирішив тут же в Україні надолужити ці прогалини.

За словами Тітаса, навчання в українській школі йому дуже подобається. Учні в класі дружні, привітні. Гарні стосунки в нього й зі вчителями.

А от шкільна навчальна програма більш складна. Є предмети, як наприклад, геометрія, фізика, яких він в американській школі не вивчає. Тож доводиться додатково ними займатися.

Тітас каже, що йому дуже подобається волинська природа. Особливо взимку – адже в штаті Орегон немає снігу.

Після закінчення нинішнього навчального року Тітас одразу ж поїде додому, в Америку, де продовжить навчання уже в своїй школі. Він мріє стати архітектором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НЕБАЙДУЖА Показати IP 15 Січня 2011 08:12
Хлопчик - молодець,знає дитина чого хоче у житті. А то пройдуть останні екзамени,а батьки далі голови сушать:куди піде вчитися їх дитя. Чи може є такі діти, які торують свій шлях,незважаючи на залізні аргументи батьків про доцільність тої чи іншої професії?..Усі хотіли стати в дитинстві тим-то і стали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus