USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Вітренко, Рафтер, календар і кіно. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

28 Грудня 2009 09:47
 

28 грудня свої дні народження відзначають директор Луцької школи №12 Наталія Чорна, начальник Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Ігор Жибак, український політик Наталія Вітренко та австралійський тенісист Патрік Рафтер.
 
У цей день, 1856 року, народився 28-й Президент США Вудро Вільсон, якого називають миротворцем Першої світової війни.
 
У 1886 році народився Данило Терпило – отаман Зелений, який у 1918-1919 роках очолював народний повстанський рух в Україні і вважався особистим ворогом Леніна.
 

У 1903 році в Будапешті народився майбутній математик і програміст Джон фон Нейман. Його називають «архітектором ЕОМ і комп’ютерів».
 
У 1922 році народився Стен Лі – засновник студії «Marvel Comics» і автор багатьох всесвітньовідомих коміксів «Людина Павук», «Люди Ікс», «Халк», «Фантастична четвірка».
 
28 грудня 1951 року народилася політик Наталія Вітренко – голова прогресивних соціалістів України.
 
У цей день 40 років виповнюється програмісту Лінусу Торвальдсу – автору популярної вільної операційної системи Linux, яка нині намагається порушити монополію Windows.
 
37 років тому народився відомий спортсмен, колишня перша ракетка світу з великого тенісу – австралієць Патрік Рафтер.
 
У 1981 році народилася американська акторка Сієнна Міллер. А 22 роки тому 28 грудня з’явився на світ голлівудський актор Томас Деккер – він грав Джона Коннора в «Термінатор-ІІІ».
 
У 1065 році в Лондоні засновано Вестмінстерське абатство – місце коронації всіх британських монархів. У 1708 році був випущений перший громадянський календар.
 
140 років тому стоматолог із американського штату Огайо Вільям Семпл запатентував першу в світі  жувальну гумку – «Spearmint». До її складу увійшли каучук, крейда, активоване вугілля та ароматизатори.
 
Сьогодні всі шанувальники любителі кіно відзначають Міжнародний день кіно. Саме 28 грудня 1895 року в салоні «Гран-кафе» на бульварі Капуцинок в Парижу відбулася перша публічна демонстрація «Сінематографа братів Люм’єр» - на екрані показали поїзд, який прибуває на залізничну станцію.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus