USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь готується до Європейських Днів Добросусідства

4 Серпня 2014 09:59
Європейські Дні Добросусідства відбудуться цьогоріч упродовж чотирьох днів уже традиційно на українсько-польському кордоні у селах Кречів Іваничівського району та Адамчуки Шацького району, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

З приводу цього організували спеціальну зустріч із представниками влади і відповідних структур, які забезпечують організацію міжнародного заходу. Тоді і вирішили поклопотатися про підготовку під’їзних доріг до місця проведення заходів, облаштування території, забезпечення електроживленням, впровадження максимально сприятливого режиму прикордонного та митного контролю, безпеку та охорону правопорядку, транспортного перевезення, проведення культурних, спортивних заходів та інше.

У 2014 році Дні Добросусідства відбудуться: 7-11 серпня – у місцевості Адамчуки-Збереже

(Кордон–1055) та 23 серпня – у місцевості Кречів-Крилів (Кордон–835).

Довідково: Європейські Дні Добросусідства п’ять років поспіль проводяться на території Волинської області (2009 рік – Кречів-Крилів (Іваничівський район), 2010-2013 роки – Кречів-Крилів і Адамчуки-Збереже (Шацький район).

Заходи відбуваються безпосередньо біля лінії українсько-польського державного кордону, і покликані нівелювати всілякі бар’єри та змінювати спосіб життя людей по обидві сторони кордону.

У рамках Днів Добросусідства відбуваються:

- форум та конференція транскордонної співпраці;

- музично-мистецькі дійства;

- екуменічні молитви;

- футбольні матчі;

- кулінарні пікніки з традиційною кухнею;


- ярмарки народних ремесел, майстер-класи;

- інтеграційні заходи для дітей та молоді та ін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus