USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка у столиці презентувала доповідь про Параджанова

15 Листопада 2013 10:03
До 90-річчя з дня народження всесвітньовідомого кінорежисера, у Києві відбулася наукова конференція «Сергій Параджанов і Україна», - інформує «Слово Волині».
Захід відбувся у Національному університеті «Києво-Могилянська Академія», в його науково-дослідному центрі кінематографічних студій, спільно з единим кінематографічним журналом України «Кіно-Театр».
Учасниками конференції стали як маститі критики і кінематографісти, так і молоді дослідники. Зокрема поет і сценарист Іван Драч виголосив доповідь «Сергій Параджанов і мистецьке життя 1960-х років в Україні», науковець Марта Дзюба – «Переслідування Параджанова. Документи з розсекречених архівів», Юрій Гармаш, знаменитий український кінооператор і друг Параджанова – «Образ Параджанова в художній фотографії», політолог Вадим Скуратівський – «Геоестетичний циферблат С. Параджанова: від Балкан через Карпати до Ардебіля».
А наша землячка з Любомильщини, редактор журналу «Кіно-Театр» Лариса Брюховецька, озвучила доповідь - «Магія образу: за і проти. Про нездійснений фільм «Київські фрески».
У рамках конференції організували виставку українських книг і публікацій, присвячених режисеру найтитулованішого фільму українського поетичного кіно «Тіні забутих предків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus