USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни грали на чоловічому музичному інструменті. ФОТО. ВІДЕО

24 Липня 2013 10:48
Спробувати заграти на справжній гуцульській трембіті всім охочим - групі волинян, які відпочивають у Карпатах, – пропонував карпатський трембітар Василь Мойсейчук.

На самій вершині гори в Буковелі він зі своїм старовинним музичним інструментом збирає чимало слухачів. Грає чоловік уже більше десяти років. Його музичний інструмент виготовлений зі смереки, зовні покритий березовою корою. Як запевняє музикант, служити така трембіта за умов правильного зберігання може понад століття, - інформує Слово Волині.

За символічну плату майстер дозволяє спробувати заграти усім охочим. Та з першого разу це вдається не всім. Складність гри - в тому, що трембіта не має ані клавіш, ані струн, ані будь-яких інших зовнішніх деталей. Звук створюється лише силою струменя видихуваного повітря та правильним напруженням м’язів губ. Для жінок перша спроба майже завжди є невдалою. А от чоловікам відчути себе трембітарями вдається краще. Вочевидь, саме тому гра на цьому інструменті на Гуцульщині завжди була і досі залишається тільки чоловічою справою, - йдеться у повідомленні.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мілк Показати IP 24 Липня 2013 10:53
У вас така назва інтригуюча "грали на чоовічому інструменті". І думай, що то а інструмент :)
Василь до Мілк Показати IP 24 Липня 2013 14:18
Бо у вас, жінок, завжди одне на умі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus