USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Завтра до Землі наблизиться астероїд

12 Січня 2010 13:34
Астрономи виявили загадковий астероїд, параметри орбіти якого змушують припускати, що це може бути створений людиною космічний апарат. Завтра, 13 січня, він наблизиться до Землі на мінімальну відстань.
Повідомлення про виявлення цього небесного тіла було опубліковано на сайті Центру малих планет Міжнародного астрономічного союзу в понеділок увечері, передає РІА «Новости».
Згідно з розрахунками вчених, астероїд, що одержав позначення 2010 AL30, має розміри близько 10-15 метрів. У середу, близько 12.48 за Грінвічем (15.48 мск) він зближуватиметься із Землею на мінімальну відстань – 128 тисяч кілометрів, що майже втричі вище за орбіту місцерозташування геостаціонарних супутників.
«Цей об`єкт... має період обертання один рік – отже, це скоріше створений людиною об`єкт, ніж природне небесне тіло», - зазначають італійські астрономи Ернесто Гуїдо і Джованні Состеро з обсерваторії Реманцакко, які отримали знімки астероїда.
Разом із тим, американський астроном Алан ХАРРІС, старший науковий співробітник Інституту космічної науки, вважає, що орбіта відкритого астероїда не є чимось незвичайним і не схожа на звичайні орбіти космічних апаратів.
У період максимального зближення із Землею астероїд 2010 AL30 можна буде спостерігати в сузір`ї Риб, у сузір`ї Оріона та сузір`ї Тельця як зірку 14-ої величини, але розгледіти її можна буде тільки в телескоп.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus