USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

12000 туристів у серпні перетнули кордон України за спрощеною схемою

22 Серпня 2013 18:15
Системою завчасного подання інформації про організовані туристичні групи зацікавилися польські колеги, - повідомили у прес-службі волинських прикордонників.

Як зазначається у повідомленні, система завчасного подання інформації з метою спрощень перетину кордону організованими туристичними групами, запроваджена з ініціативи Держприкордонслужби України з 1 серпня нинішнього року, дає свої позитивні результати.

Так, з початку місяця за спрощеною схемою оформили понад 300 туристичних груп, а це – більше 12 тисяч осіб. Переважна більшість перетинала кордон на ділянках Західного, Північного та Південного регіональних управлінь.

Зміст системи полягає у тому, що туроператори завчасно надсилають до органів охорони кордону інформацію про склад туристичних груп і по прибуттю до пункту пропуску оформляються позачергово. Таким чином час оформлення пасажирського автобусу в пункті пропуску займає не більше 15-20 хвилин.
Досвід українських прикордонників позитивно оцінили у Польщі. В ході прикордонно-представницької зустрічі, ініційованої польською стороною, колеги з країни ЄС цікавилися в українських прикордонників тим, як працює система та які практичні результати її впровадження. У підсумку вони вийшли з ініціативою створити аналогічну систему й у їхній країні для польських туроператорів та розширити співпрацю щодо обміну інформацією про організовані туристичні групи обох країн.
Раніше Державна прикордонна служба України вже запровадила систему завчасного подання інформації в аеропортах країни. Під час «Євро-2012» це нововведення дозволило без затримок здійснювати оформлення великих груп вболівальників, що приїздили до України.
Окрім цього, нещодавно в пункті пропуску «Платонове», що на українсько-молдовській ділянці кордону, були апробовані новітні технології здійснення прикордонно-митного контролю, а саме: оформлення пасажирів у спільних з представниками митниці кабінах; оформлення за Е-картками, а також вдосконалена загальна система управління рухом транспортних засобів у пункті пропуску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus