USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Абітурієнти визначаються з волинськими ВНЗ та фахом. ДОСЛІДЖЕННЯ

16 Липня 2013 18:25
Більше двадцяти тисяч заяв подали абітурієнти до чотирьох найбільших вузів Волині за перші два тижні вступної кампанії 2013-ого року.

«Волинські новини» поцікавились у представників приймальних комісій Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, Волинського інституту імені В’ячеслава Липинського МАУП та Волинського інституту економіки та менеджменту про кількість заявників на навчання у вишах з вересня 2013-ого року та які спеціальності користуються серед цьогорічних абітурієнтів найбільшим попитом.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

За словами заступника відповідального секретаря приймальної комісії СНУ Андрія Слащука, наразі до приймальної комісії університету надійшло 15 тисяч 726 заяв, 3 тисячі з яких - електронні заяви вступників.

«Найпопулярнішими, з року в рік, лишаються спеціальності «Правознавство»,«Географія» та «Психологія», - зазначає освітянин.

За його словами, у цьому році за спеціальністю «Геодезія, картографія та землеустрій» здобувати освіту в такому напрямі виявив бажання 191 абітурієнт, хоча у навчальні групі передбачено лише 25 місць.

За спеціальністю «Туризм» на 25 місць подано 374 заяви. Утім найбільший конкурс - на юридичному факультеті, - наголошує Слащук.

За його підрахунками, на 7 державних місць від початку вступної кампанії подали 493 заяви від абітурієнтів.

Луцький національний технічний університет

У ЛНТУ приймальна комісія зафіксувала більше 5 тисяч заяв.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії вишу Надія Хвещук розповіла, що у цьому році найпопулярнішими напрямами є: «Економіка підприємництва», « Машинобудування», «Комп’ютерні науки», «Фінанси та кредит» та «Комп’ютерна інженерія».

Волинський інститут економіки та менеджменту

За словами завідувача відділу зв’язків з громадськістю та профорієнтації Волинського інституту економіки та менеджменту Олени Мисковець, найбільший конкурс - на факультет бізнесу. До нього вже подали заяви понад 1 тисяча 110 охочих.

У ВІЕМі розповідають, що на перший курс Волинського інституту економіки та менеджменту за два тижні подали заяви 72 абітурієнти, загальна кількість вступників - 130, оскільки до цього вузу можна вступити одразу на 3-ій та 5 курси.

«Найбільший конкурс - на «Облік та аудит», інші спеціальності заповнені рівномірно», - зазначає освітянка.

Волинський інститут імені В’ячеслава Липинського МАУП

В інституті розповіли, що до їхнього навчального закладу у цьому році подали заяви на вступ 16 осіб на денну форму навчання.

«Найпопулярніша спеціальність у вузі – «Управління персоналом», - зазначила відповідальний секретар приймальної комісії інституту Юлія Степанюк.

Вступна кампанія триватиме до кінця липня, тому випускники ще можуть реалізувати бажання стати студентами, а згодом - дипломованими спеціалістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 16 Липня 2013 22:25
правознавців і економістів в Україні аж зашкалює, а їх і алі готують у кожному ПТУлучанка
скептик Показати IP 16 Липня 2013 22:40
Приватні вузи - повний нуль. Туди йдуть випускники з низькими балами. Давно час ті вузи позакривати.
скептику до скептик Показати IP 17 Липня 2013 00:31
дають можливість вивчитись одинаково шо там, шо там! і в приватному дешевше вчитись, ніж в "державному", побори менші. а через 5 років однакове питання "куди диплом той всунути?"
скептик до скептику Показати IP 17 Липня 2013 10:29
Я про платників узагалі мовчу. Вважаю, раз у випускника такі низькі бали, що тільки на контракт беруть, гріш ціна його знанням. У школі не міг учитися, то куди в універ рипатися? Звісно, за все платитиме! Відповідно й диплом такого студента нікому не потрібен. Усе логічно.
для скептика до скептик Показати IP 18 Липня 2013 00:07
А ти впевнений, що в наших школах чесно і об"єктивно ставлять оцінки учням? Проблема глибша. Зараз учні більше нічого не вчать в школі крім тих предметів, які потрібно для ЗНО. Тому про які бали мова? І що випускникам після школи йти на вулицю, бо такі скептики вирішили, що їм немає чого вчитись? Тому заспокойтесь, шановні, і дайте тим учням самим визначитись, що вони хочуть. Скоро настане вересень і вже нікого не буде цікаво думка експертів і скептиків про освіту в цілому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus