USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Без грошей та мінімум їжі: волинянин здолав 800 км пішки

23 Вересня 2018 10:53
Керівник волонтерського руху «Меценати для солдата», волинянин Руслан Теліпський за місяць здолав шлях від Слов'янська до Канева. Так символічно з'єднав схід, захід та центр України.

Майже без грошей та з мінімумом продуктів 24 серпня, у День Незалежності, волинянин Руслан Теліпський вирушив зі Слов'янська до Канева. Шлях назвав «Тарасів дороговказ» і проклав його через сім областей, інформує 24 канал.

За чотири тижні Руслан подолав 800 кілометрів. Прокидався волинянин о 4:00 і в дорогу, їжею пригощали місцеві жителі, в них й ночував.

«Багато людей підходило, коли бачили прапор, то реагували позитивно і вигукували «Слава Україні!» – «Героям слава!» – розповів мандрівник Руслан Теліпський.

У Каневі Руслана зустрічали студенти. Говорили про Україну, патріотизм та піднялися на Чернечу гору до могили Тараса Шевченка.

«Заради України, заради єднання, заради хлопців, які дарують нам мирне небо, заради тих хлопців, які томляться в кремлівських застінках», – зазначив Теліпський.

Це вже друга мандрівка Руслана. 10 років тому до Тарасової гори чоловік йшов з Луцька. У всіх містах та селах через які прямував фотографував пам'ятники Шевченку. Його мета – зібрати якомога більше світлин постаментів Кобзаря. Вже має 1300 фото з 30 країн світу.

«Це дуже добре, що є такі люди, які не забувають нашу історію, які прославляють нашу Україну. Це підбадьорює інших людей, наставляє на вірну дорогу», – сказав студент Андрій Орел.

А за 10 років мандрівник мріє втілити наступну подорож, цього разу готується прокласти шлях із півдня.

21 вересня активіст закінчив свою мандрівку і вже 23 вересня розповість про неї волинянам. Зустріч відбудеться у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, пише "Волинь нова".

За 27 днів пішки пройдені сотні сіл, а також Слов’янськ, Лиман, Кремінна, Красноріченське, Сватове, Куп'янськ, Шевченкове, Малинівка, Харків, Пересічне, Богодухів, Охтирка, Гадяч, Заводське, Лохвиця, Варва, Пирятин, Гребінка, Драбів, Гельмязів, та власне от тепер і сам Канів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я в шоці Показати IP 23 Вересня 2018 11:09
Крутий мужик
Лучанин до Я в шоці Показати IP 23 Вересня 2018 14:43
Почекай початку опалювального сезону - тоді багатьом доведеться "здолати без грошей і з мінімумом їжі". Тільки не 800км, а 5 місяців.
Я в шоці до Лучанин Показати IP 23 Вересня 2018 21:55
Так почекай поперше є в деяких людей трох метрові забори які можна палити в тих же людей є мебель подруге резина знаєш як жобре горить від якого ренж ровера? Якшо не знаєш дочекайся зими)
Нитка Показати IP 23 Вересня 2018 11:16
Бідолага, прошивка застаріла
Роман Показати IP 23 Вересня 2018 19:55
Ото людина херн..ю страдає заради піара

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus