USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Безсмертя, здобуте у боротьбі: у Луцьку вшанували пам'ять геніальної Лесі Українки. Фото

1 Серпня 2020 13:45
1 серпня минає 107 років з дня, коли видатна поетеса завершила свій земний шлях. Тож шанувальники творчості Лесі Петрівни Косач зібралися на Театральному майдані Луцька, аби піднести квіти до її пам'ятника.

До присутніх звернулася голова Волинської організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк. Вона наголосила на актуальності творчості великої поетеси саме у нинішній час. Леся Українка все життя боролася з важкою хворобою і власним прикладом доводила незламність людського духу. Водночас, підкреслила Ольга Ляснюк, нам необхідно відійти від образу хворобливої мучениці, який нав'язувало радянське літературознавство. Творчість поетеси різноманітна, багатогранна, сповнена чудовими образами. Її необхідно перечитувати, вивчати, цитувати.
«Леся Українка – це та постать, яка прийшла в життя нашого народу, аби показати, що ми є сильна нація, ми є вольова нація. В нас є власна гордість, в нас є чим пишатися, в нас є талант. У нас є все для того, аби ми змогли стати рівноцінними в сім’ї європейських народів», - акцентував увагу на актуальності поезії Лесі України виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Велику роль нашої великої землячки у нинішній час відзначив і радник міського голови Ігор Поліщук: «Леся Українка – це приклад глибини думки, приклад незламності, приклад волі. Приклад на багато поколінь українців, як необхідно жити і любити свою батьківщину».

Водночас, як наголосив Ігор Поліщук, необхідна активізація просвітницьких та культурно-мистецьких заходів на рівні міста та держави. Усе для того, аби молоде покоління сприймало Лесю Українку та її творчість, як сучасну, цікаву, актуальну, таку, що відповідає на одвічні запитання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 1 Серпня 2020 14:38
Помітила, що чиновники закуповують на різні святкування найдешевші квіти, але в кольорах прапора. Дивний патріотизм і дуже економна повага.Могли б для Лесі і розоритися на троянди. Чи бідують?
лучанин до лучанка Показати IP 1 Серпня 2020 19:05
А я б не здивувася,якби вони принесли букети з волошок і латаття.
ще не зовсім свідоми Показати IP 1 Серпня 2020 17:09
В цій державі ніхто нічого не хоче робити. Суцільні віча та панахиди.
Радувець Ларіса Показати IP 1 Серпня 2020 20:59
Може хватить молитися на придуманих ідолів, Леся, Тарас і інші герої билинних казок. Про живих людей треба думати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus