USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійці 14-ї ОМБ пройшли урочистим маршем вулицями Володимира-Волинського

11 Листопада 2017 15:48
Майже чотири тисячі військовослужбовців 14-ої окремої механізованої бригади повернулись із зони АТО у місце постійної дислокації - місто Володимир-Волинський. Бійці наголошують на тому, що бригада не назавжди повернулась на рідні землі, а лише для того, аби відпочити, переозброїтись та пройти бойове злагодження, пише ВолиньPost.

Декілька тисяч військовослужбовців пройшлися урочистою ходою вулицями Володимира-Волинського у суботу, 11 листопада. Жителі містечка вітали бійців квітами, оплесками та вигуками «Слава Героям!».

«На даний час повернулись окремі підрозділи 14-ої бригади, які пройдуть бойове злагодження, доукомплектуються особовим складом, пройдуть переозброєння на нову техніку та озброєння. Додому приїхали майже чотири тисячі бійців. Після цього, якщо буде наказ, бригада знову піде виконувати бойові завдання у зону АТО. Але на даний час, в першу чергу військовослужбовці підуть у відпустку, і вже після того приступлять до бойового злагодження. Потім будуть бригадно-тактичні навчання з бойової стрільбою», - розповів керівник прес-служби Оперативного командування «Захід» «Збройних сил України» Анатолій Прошин.
Пізніше усі вишикувались на головній площі Володимира-Волинського. Там бійців чекали їх рідні та друзі, представники влади області, духовентсво та небайдужі жителі міста. Усі присутні вшанували загиблих на сході країни героїв хвилиною мовчання та виконали Гімн України.

До бійців 14-ої бригади звернувся командуючий військами ОК «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк.

«Маю за честь привітати воїнів 14-ої бригади із поверненням на рідну землю. Це воїни, які з перших днів війни зі зброєю в руках відстояли незалежність нашої держави. Дякую вам за ваш подвиг. Три роки війни бригада на фронті. Три роки тільки завдяки патріотам, які стоять на цій площі, в Україні панує мир. Бригада на даний момент дійсно одна із кращих у Збройних силах України. Також дякую громаді міста за ту підтримку, яку бригада отримала протягом років війни. Тільки разом ми зможемо закінчити війни. І думаю, ми переможемо. Адже у нас немає інших варіантів», - зазначив він.

Майже 300-ам військовослужбовцям вручили державні нагороди, відзнаки та почесні грамоти. Полковника Олександра Жакуна і першого заступника командира бригади підполковника Ігоря Іванова нагородили Орденом Богдана Хмельницького третього ступеня.

ФОТО - Ігор ДИНЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 11 Листопада 2017 18:26
Слава Героям!
Чапай В.Б. Показати IP 11 Листопада 2017 19:54
Ви кращі , дякуємо Вам за Вашу бездоганну службу, за патріотизм і любов до нашої неньки України !
володя згоранський Показати IP 12 Листопада 2017 01:32
Гордисть и цвит украинського народу! Низький уклин! Захисники миру! Зупини вийну путинських посипаки схидных колаборантив!
з Володимира Показати IP 12 Листопада 2017 08:58
А влада - зганьбились! Це позорисько, а не зустріч Героїв!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus