USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Бійці 51 бригади обурюються несправедливій ротації

17 Жовтня 2014 09:22
Відповіді на те, чому бійців Нацгвардії ротують через 45 днів, а 51 бригада від квітня була на передовій без ротації, бійці не почули й досі. Проте це питання будуть ставити командуванню.

Про це розповів командир 204 бригади тактичної авіації, полковник Повітряних Сил Збройних Сил України Юлій Мамчур під час прес-конференції в Луцьку, 16 жовтня.

У рамках своєї поїздки він зустрівся з бійцями Нацгвардії та військовими 51 бригади, яка переформовується в 14 бригаду.

Якщо нацгвардійці більше запитували полковника про Крим, то бійців 51-шої цікавило питання їх перебування на Сході, - каже Юлій Мамчур. Адже військові півроку, без ротації були на фронті. Відтак, каже Юлій Мачур, їх дивувало, чому нацгвардійців ротували кожні 45 діб, а військові 51 ОМБ за півроку цього не дочекалися.

«Мені важко було на це відповідати, бо я не маю такої компетенції. Та при нагоді задам це питання нашому командуванню», - переконував він.

Водночас, він поділився власним баченням розвитку Збройних сил України, яким має бути наше військо. Адже фразу «Держава, яка не годує свою армію, згодом годуватиме чужу» Україна пізнає ціною сотень життів українців.

Відтак, на його думку, ЗСУ потрібно реформувати, модернізувати, визначитися з чисельністю армії і збільшити фінансування. Інакше - боротися за територіальну цілісність і недоторканість нашої держави буде складно. Також варто збалансувати військовий бюджет: 50% грошового забезпечення має йти на амуніцію, одяг, харчування,25 % - на навчання, а 25% - на озброєння. Як це застосовується в країнах Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus