USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через рік після подвигу волинському герою оголосили підозру у злочині

25 Серпня 2015 23:53
Волинянину Віктору Котику, нагородженому медаллю «За воїнську доблесть», 25 серпня вручили повідомлення про підозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинувачує старшого солдата в самовільному полишенні військової частини після повернення на Волинь.

Про це повідомляє "Радіо свобода".

Слідчий військової прокуратури Олег Балакунець висунув обвинувачення військовослужбовцю у самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року.

Віктор Котик категорично не згоден із таким формулюванням. Каже, що після повернення з реабілітації після визволення з полону кілька разів прибував до військової частини, однак там не бачив командирів і не отримував жодних завдань. Відтак залишив у частині свої телефони й координати та поїхав на лікування і до батьків. Лікувався у Дніпропетровську, Вінниці, Луцьку. Так робили більшість хлопців, які вийшли живими з Іловайського котла і пережили полон.

Віктор Котик не бажає визнавати свою вину і підписувати з прокурорами мирову угоду, адже в результаті він отримає судимість, а винним себе не визнає. Його нинішній адвокат, Василь Нагорний, вважає, що якби 51-а бригада не була в цей час розформована, або ж уже була сформована нова, 14-а Володимир-Волинська бригада, випадків полишення військової частини зафіксовано не було б.

За іронією долі, подання до прокуратури на Віктора Котика здійснив той же командир, який рік тому, 24 серпня 2014 року, представив його до нагороди. Адже старший навідник протитанкової батареї Віктор Котик проявив неабияку сміливість і військові здібності, коли 24 серпня 2014 року на їхній підрозділ посунула колона російської техніки. Хлопці розбили російську бригаду. Від поранених дізналися, що вона дислокувалася в Чечні.

Протитанкова батарея протитанкового артилерійського дивізіону 51-ї ОМБР останньою залишала Іловайськ.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІЛОВАЙСЬКИЙ КОТЕЛ: ВОЛИНЬ НА ЧОРНИХ СТОРІНКАХ ІСТОРІЇ

Військові проривалися з оточення, але потрапили у пастку. У полоні пробули лише три дні – їх обміняли на полонених росіян.



Військова прокуратура Луцького гарнізону теж вирішила "долучитись" до жалобних заходів річниці Іловайської трагедії.Сь...

Posted by Василь Нагорний on 25 августа 2015 г.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Віра Показати IP 26 Серпня 2015 09:43
Що це вже робиться у країні УКРАЇНА, не розбереш! Послали б своїх синочків під Іловайськ, тоді б не так реагували і говорили! Для мене ті, хто у перші дні був на війні, всі ГЕРОЇ!
Лучанка Показати IP 26 Серпня 2015 10:51
А самі прокурори які роблять такі обвинувачення , були хоч раз раз передовій і пройшли хоч саму малу частину того що пройшли ті хлопці які залишились живими після того пекла, а тепер їх ще обвинувачувати за те що вони не загинули і можуть розповісти всю правду про зрадників командирів і міністерство оборони яке не давало правильних команд. А коли їх привозили в госпіталі то з них требували зброю і все що при поранені і контузії вони не змогли запамятати хто забирав, це правильно бо коли пораненого чи контуженого забирали то його хтось садив чи в машину чи в вертоліт на відправку в госпіталь, а потім відношення яке було в госпіталях до них за те що вони залишились живі не допомога і знущання одні. Людині потрібно лікування, а йому кажуть потерпи, коли від любого звуку чи стуку людина падає на підлогу і шукає куди сховатись. Це все може зрозуміти тільки той хто бачить ті страждання солдатів з передової. а не засуджувати і карати за те що вони робили подвиги в обороні своєї країни. Ганьба тим хто ще по сьогодні знущається над цими людьми.
Микола Показати IP 26 Серпня 2015 11:23
Нині ми з гордістю констатуємо факт становлення нашої повноцінної новітньої армії і гордимося її модерніцацією. Ала це все завдяки тим героям, як і В Котик, які в перші місяці голими руками та власним життям відстояли нашу незалежність і не тільки, а й гнали супостата аж до державного кордону, а не стояли в глухій Мінськ-2 обороні. Я говорю це як очевидець. Люди добрі, всім миром ми маємо відстояти честь наших героїв. Прокурорське бидло має бути ознайомлене з нашою позицією. Слава Героям!
ПЕЧЕНЮК МИКОЛА ГОЛОВ Показати IP 26 Серпня 2015 11:59
ЦІ ПРОКУРОРИ ПОМІЧНИКИ ПУТІНА,В ТАКИЙ СПОСІБ ХОЧУТЬ ПОВЕРНУТИСЬ В МИНУЛЕ,А ПОРОШЕНКО СЛІПИЙ І ГЛУХИЙ,КОГО ПОКАРАНО З КОМАНДИРІВ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus