USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Через спалювання сухостою на Волині згоріла дача

12 Березня 2015 13:41
На Волині, в садівничому масиві “Жовтневий”, неподалік Нововолинська, дотла згоріла дача. Це стало результатом підпалення сухої трави. Про це інформує видання БУГ.

Це трапилось 10 березня, близько 17 години. На пост ДПРЧ №5 надійшло повідомлення, на виклик виїхало друге відділення пожежної служби. По прибуттю виявили, що внаслідок паління сухостою площею 30 соток згоріла дерев’яна дача накрита шифером.

Будинок належав дачному масиву, він був у переліку підтоплених дач ґрунтовими водами (які піднялись у результаті затоплення шахт). Всього таких ділянок - 180, від користування якими відмовились громадяни, – про це розповів керівник дачного масиву Владико Олег.

З його слів, траву підпалили діти, і це - не одиничний випадок. Вчора, він разом із пожежниками та міліціонерами проводили рейд, але зловмисників не виявили. Рік тому на території масиву відбулась схожа ситуація, при цьому зайнявся дерев’яний сарай у результаті підпалу сухої трави власницею дачі.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважує, якщо на території сільських і селищних пунктів відбуватиметься неконтрольоване спалення сухої трави – до відповідальності притягнуть у першу чергу місцевих голів. Окрім того, за самовільне випалювання рослинності або її залишків необхідно збільшити штрафи.

Також Володимир Петрович наголосив і на тому, що серед населення варто ретельніше проводити роз’яснювальну роботу, адже найбільше летальних випадків зафіксовано, через паління у нетверезому стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Mik (галицька миша) Показати IP 12 Березня 2015 13:41
Допалилися...
11 Показати IP 12 Березня 2015 15:36
а може то через те шо на своїй ділянці вчасно не прибрали сухостій?
Лучанин Показати IP 12 Березня 2015 16:04
А якщо пожежа трапилась на території області,то хто має нести відповідальність?
Несвіч Показати IP 12 Березня 2015 17:53
В селі Несвіч теж якась падла сухостій палила. Полум'я перекинулось на молоду посадку з сосен. Обгоріло дуже багато молодих дерев. Хто за це відповість? Впевнений, що якщо выдповідні органи зацікавляться то винних без проблем знайдуть. Це ж село. Від себе скажу Гори ти в пеклі НЕГІДНИКУ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus