USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через тиждень після негоди родина волинян досі – «під відкритим небом»

6 Грудня 2015 16:44
Через тиждень після руйнівного смерчу частина мешканців села Дерно Ківерцівського району продовжує жити під відкритим небом! Про це інформує Волинська газета.

Не зважаючи на бравурні запевнення, що наслідки стихії, яка пройшла над територією Волині в обід 30 листопада, чимало споруд та будинків досі перебувають в аварійному стані. Найбільш гострою проблема є в селі Дерно. Місцева влада в особі сільського голови Олександр Гуча, заручившись підтримкою луцьких волонтерів, зробила все від неї залежне, аби оперативно ліквідувати основні проблеми. Крім цього, спеціальна комісія облікувала суму збитків, завданих буревієм, та склала відповідні документи. Але зараз потрібно найголовніше: матеріальні ресурси, аби негайно перекрити житлові будинки.

Одна з потерпілих родин (інвалід без правої руки та його сестра) мешкають в хаті, де наполовину знесений дах і от-от заваляться фронтони. Що зробили з допомогою інших – так це відгородилися від неба поліетиленовою плівкою… Допомоги, крім як від влади, їм очікувати ні від кого, а власними силами вони точно не зуміють полагодити зруйноване житло на настання холодів…

Роман УСТИМЧУК.

На фото автора: ось у такій хаті не живуть, а животіють жертви стихії в Дерно…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ростик Показати IP 6 Грудня 2015 17:28
бігом до гуньчіка, паможе, та*ок рваний
Дерно Показати IP 6 Грудня 2015 17:57
Гуч зробив все від нього залежне, а сім'я інваліда під відкритим небом. Наробив фоток і викинув в фейсбуці. Кричати завчені гасла це одне, а працювати - це зовсім інше. Що вибрали, те й маємо, але скоро будемо вже гнати з села.
Фелікс Показати IP 6 Грудня 2015 22:34
Умнік візьми з дому крокви і лати ілистибляхи і ми жителі навколишніх сіл допоможемо разом з новообраним головою тобі перекрити цю хату а не тут сплітати які всі неправильні!!!!чи тобі хтось заважає покращити добробут громади
Анонім до Фелікс Показати IP 7 Грудня 2015 07:12
Да ему дядя обязан прийти и все сделать. Ведь на фото не видно даже того, чтобы он подобрал сорванные ветром конструктивные элементы. Хотя, вполне возможно, что они все уже сгнили.
Максим Показати IP 7 Грудня 2015 01:47
анонім що підписався як "Дерно", яке ти маєш право підписуватись під цілим селом, що ти зробив, щоб допомогти постраждалим? Лише в кожному інтернет виданні одні ті самі коментарі. Краще написав би своє ім'я, чи ти боїшся, що тебе першим з села поженуть?
Оля Показати IP 7 Грудня 2015 02:38
А Олексій Пилипович Лисюк, минулий голова, давно накрив би! Скачи Дернівська громадо, скакуна ж вибрали!
Таня до Оля Показати IP 7 Грудня 2015 10:32
Люди. люди . які ж ви юди ...Молода людина прийшла до влади . а Ви замість того ,щоб підтримати ,як ті ворони клюєте. Саша .дитино.дай Бог тобі сили, мудрості і терпіння закрити всім рота своїми хорошими справами
Дернянка Показати IP 7 Грудня 2015 17:47
А він і зробив і втер носа всім ні до кого з вас 20 людей не приїхало допомагати а до нього приїхали
Гуч Олександр. Показати IP 9 Грудня 2015 20:44
Я за ситуацію з буревієм виїздив,видзвонив,випросив. Купу людей залучив до справи з мінімальними витратами з бюджету. Завтра решту шиферу привезуть.Хай хтось спробує зробити краще. А Якщо комусь щось в моїх діях не подобається,хай скаже в очі. І не підписується від громади с.Дерно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus