USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Через Волинь можуть ходити потяги з Китаю до Європи, - ЗМІ

18 Листопада 2013 18:48
З метою інтеграції залізниць України в транспортну мережу ЄС уже розпочали модернізацію ширококолійної гілки в Польщу через Ковель, - повідомляє ТСН з посиланням на «Інвест-Газету».

Про те, що Укрзалізниця готується з'єднати Європу і Китай, розповів Ігор Матвіїв, начальник управління зовнішніх зв'язків Укрзалізниці.

З його слів, сьогодні Китай також розглядає можливість приєднання до CIM/УМВС. Якщо це станеться, вантаж з КНР можна буде перевезти у Західну Європу за одним документом, оформленим в електронному варіанті. Укрзалізниця в такому трансконтинентальному транспортному коридорі зможе грати ключову роль. «До нашого західного кордону веде колія шириною 1520 міліметрів, а далі по всій Європі - 1435 міліметрів. Тому на кордоні ми будемо перевантажувати товари в європейський рухомий склад у західному напрямку», - зазначив Матвіїв.

В майбутньому Україна може стати важливим хабом між Європою і Азією, уточнює «Інвест-Газета». «Для цього вже зараз реалізуються заходи щодо інтеграції залізниць України в транспортну мережу ЄС, зокрема, розвиток колії 1520 кілометрів в Європу і модернізація ширококолійної гілки в Польщу через Ковель», - зазначив старший аналітик ІК «Арт-Капітал» Олексій Андрейченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дід Свирид Показати IP 18 Листопада 2013 19:07
І то правда,наші тьотки зможуть продавати більше сємушок і біляшів,бо ж то скіка тих поїздів пуйде.
Лучанин Показати IP 18 Листопада 2013 21:31
З однієї сторони, це добре - статус, повага, нові робочі місця, з іншої - наплив китайців (неспокійна обстановка), їхні специфічні хвороби, які невідомо в що мутують на нашій території тощо.
пасажир Показати IP 19 Листопада 2013 07:52
Краще би з Луцька до Києва та Львова було чим доїхати. З Китаю можна і літаком.
Александр до пасажир Показати IP 19 Листопада 2013 10:49
100%!!!Нечего добавить. Разве что потомки ХХII век встретят ужарным трудом!
Александр до Александр Показати IP 19 Листопада 2013 10:50
ударным. Но и "ужарным" тоже ничего))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus