USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому волиняни йдуть у добровольчі батальйони, а не в ЗСУ

23 Вересня 2014 12:52
Волинський батальйон ДУК готується до виїзду на Схід. Так, На тренувальній базі 3-го батальйону Добровольчого Українського Корпусу вкотре зібралися люди, об'єднані спільною ідею визволення нашої землі від загарбників.

Під пильним наглядом суворого і досвідченого інструктора, в якого за спиною 7 років служби в елітних військах Франції і Афганістан, готуються до виїзду на Схід справжні сміливці, люблячі сини Неньки-України. З дозволу їхнього «вчителя» вдалось дещо дізнатися про майбутніх бійців. Про це йдеться на сторінці спільноти Вконтакте.



Першим розповів про муштру та бойовий дух побратимів боєць Сатир:

- Слава Україні! Чому ти вирішив вступити до лав ДУКу?

- Героям Слава! Хм, до Збройних Сил України в принципі вступати не хотів. Розумію, що в батальйонах, які знаходяться під патронатом МВС є теж благородні люди, але не бажаю мати справу з тими, хто залишить нас безіменними серед степів і полів. Найгірше – коли тебе «зливають» свої ж командири за пару тисяч гривень.

Як відбувається тренування на базі?

- Наука не зовсім легка, але ніхто з нас не здається, бо в реальних бойових діях, слабкість може коштувати не тільки власне життя, але й побратима. Тобто, головне - працювати в команді, чітко знати своє місце, жити як єдиний організм, об'єднаний однією метою. Звісно, тут тільки «квіточки». Там, на базі, буде ще додаткова муштра, яка буде ще важчою. Але чим складніше зараз, тим легше буде потім. Ми повинні йти вперед, вірити в свої сили і в бойовий дух своїх побратимів. Хочу бути впевненим, що мене не зрадять і в будь-який момент прикриють мою спину. Думаю, під моїми словами підпишеться кожен з моїх нинішніх братів.



Колишній член Гельсінської спілки пан Микола на питання про мотивацію вступу в ДУК розповів:

- Був активістом Правого Сектору. Коли пішли регулярні війська, не зміг сидіти вдома, склавши руки. В військоматі мені відмовили щодо мобілізації, то й напевно добре, бо я зневажаю сорокарічних пузатих генералів, в них гнила система. Але ж бачите, Путін об'єднав нас!

- Чи щось стримувало Вас від поїздки сюди? - Ні, стримуючого фактору не було. Моїй дочці 28 років, але вона мене завжди намагається зрозуміти, ми з нею живемо в один тон. Оскільки я розлучений, то вагань не було – однозначно їхати боронити Україну! - Ваша дочка – справжня патріотка! Що Ви могли б сказати близьким і рідним бійців? - Скажу так! Матері, благословіть синів на виконання обов'язку, адже хто, як не ми «покладе душу й тіло за нашу свободу»? Бо писав пророк народу нашого: «Борітеся – поборите! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus