USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Чи будуть ущільнювати місця в дитсадках

29 Жовтня 2014 15:14
У Луцьку кожна десята дитина не має місця у дитячому садочку.

Про це стало відомо сьогодні, 29 жовтня, під час засідання 65 чергової сесії Луцької міської ради.

Так, про звернення до Волинської обласної спілки споживчих товариств щодо співфінансування будівництва та ремонту дошкільних навчальних закладів розповів депутат Луцькради Андрій Осіпов.

«Мені було прикро, що під час минулого пленарного засідання це рішення не прийняли. Я вважаю, що підприємство отримує надприбутки, використовуючи майно громади. Мова - про соціальну відповідальність бізнесу», - каже він.

Як пояснив обранець громади, протягом місяця жоден депутат не звертався з пропозицією виправити ситуацію з місцями у дошкільних навчальних закладах. З його слів, кожен 5 маленький лучанин не має місця у садочках. Однак, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини різко заперечив таку інформацію і наголосив, що насправді проблеми із місцем у ДНЗ має лише кожна десята дитина.

Утім, Андрій Осіпов зауважив, що у Луцьку необхідно обладнати іще хоча б три садочки.

«Біда у тому, що проблему недостачі місць у дитсадках долали шляхом їх ущільнення. Якби всі діти прийшли в один день, то їм не було б, де спати. Ситуацію треба долати. В садочках замість 20 дітей записані 40», - додав народний обранець.

На це секретар Луцькради Сергій Григоренко зауважив, що даний проект рішення не набрав належної кількості голосів від членів постійної комісії з прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутати також у більшості ініціативу не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
лучани Показати IP 29 Жовтня 2014 15:28
Пора вводити абонементну плату за дитсадок. Тоді діти,яких батьки непрацюють не будуть займати чуже місце. 500 грн щомісяця, і місць буде хоч відбавляй.
Оля до лучани Показати IP 29 Жовтня 2014 15:32
Ну знаєш у нас люди бідні не кожен має стільки заплатити за садочок. Це ти дурню сказав.Якщо у нас будуть відповідати зарплати,тоді да. А так ти олігарх можеш водити і в приватний садочок і там платити навіть по 1000,або наймай няню. А,щоб просто дійсно не брати дітей цих мама,які сидять без роботи,хай приносять довідку з місця роботи і вся проблема вирішена.
лучани до Оля Показати IP 29 Жовтня 2014 15:42
Неможеш утримувати дітей тоді користуйся контрацептивами. Держава надає допомогу декілька десятків тисяч, то ж плати. Багато батьків дитячі гроші витрачає на плазмовий телевізор або на ремонти, а за дитсадок вимагають ,щоб платили інші. Совєтска система породила паразитів, які готові споживати але нехочуть працювати та платити.
Анонім до лучани Показати IP 29 Жовтня 2014 15:51
А де ж то ти працюєш такий розумник,депутат чи що? Бізнесен,який крадеш і не платиш податків та такий багатий. Ти просто страшна людина, натуральний кацап.У мене одна дитина, слава Богу,забезпечена і я маю чим платити.Но не про себе я кажу.Так, я маю роботу,маю дві вищі освіти, маю кватрру,машину,але в мене не така захмарна зарплата, щоб розкошувати, а просто нормально жити хоч чуть-чуть краще, ніж у решти наших дійсно гарних людей.
1212 до лучани Показати IP 29 Жовтня 2014 15:32
не набагато менше получається, якщо врахувати плату за харчування дитини, гуртки, фонд групи, фонд садочка - а ще вставити вікна, купити канцелярію, здати на ін свята!
опа до лучани Показати IP 29 Жовтня 2014 17:30
там і так помісячна платня вже встановлена.
балакун до лучани Показати IP 29 Жовтня 2014 17:32
шкода, що твої батьки контрацептивами не скористались, а тебе народили!!!
лучанин Показати IP 29 Жовтня 2014 15:30
У Луцьку завідуючі дитячими садками,сидять як міністри.Дітей беруть на свій розсуд. Кого хочу того взяла, а не хочу не взяла. Насамперед повинні брати дітей,які проживають у Луцьку і прописані постійно давно.А то понабирають з села, які живуть на квартирах недавно, або з ближніх сіл,бо заплатили гроші завідуючим.Отаке у нас робиться. Або позаписують дійсно, а не водять,а другим діткам нема де подітися.В цій галузі давно потрібно навести лад,хоч цього ладу у нас нема ніде.
Олег Показати IP 29 Жовтня 2014 16:08
кожен мае право здавати дітей у дитячий садочок. А не тільки працюючі і багатії
ввс Показати IP 29 Жовтня 2014 16:44
Їм головне перенести авторинок, а діти для них єрунда. Будемо жити по-новому! УРА
Лучанка Показати IP 29 Жовтня 2014 17:04
Я не розумію чому всі ображаєте один одного, дійсно правда , що в садочках дуже великі групи , бо частина садочків які вже були, розпродали приватним фірмам то фондам різним і вийшло з цього що на даний час катастрофічно зменшилась кількість садочків, правду кажуть раніше всі працювали офіційно і ставали на чергу дітей забезпечували садочками по місцю проживання було дуже трудно, але тепер ще гірше дітей збільшилось а садочків зменшилось. з приводу плати за садочок хто не платить той і не знає що дійсно оплата за садочок перевищує 400 гривень, а мінімальна зарплата 1300 грн., то хто може платити ще більше, якщо і ця зарплата в конверті понедільно. Можна бути розумником кожному , а коли підійти справедливо до цього питання то на рівні місцевих рад повинні бути забезпечені діти садочками як цього вимагає шкільна навчальна програма. Поверніть всі садочки які були в місті тоді буде видно скільки треба ще їх побудувати.
журналістка до Лучанка Показати IP 29 Жовтня 2014 17:45
Назвіть мені номер садочка, в якому плата перевищує 400 гривень і що входить в ту оплату. організую в той садок знімальну групу аверсу, буде в мене новий репортаж.
розум до журналістка Показати IP 29 Жовтня 2014 19:16
Підтримую. Люди, що за жахи пишете? 80 грн. в середньому за харчування і 70 - фонди. В середньому 150 грн. оплата за садок у місяць.
мама дошкільника до журналістка Показати IP 29 Жовтня 2014 21:11
Садок №6 Журавлик р-н Київська, вул. Бринського 9. Групу називати не буду. За харчування 120. Фонд групи 20, фонд садка 30. На ремонт щомісячно + 50 грн.
болить... Показати IP 30 Жовтня 2014 08:52
коменти...можна аплодувати....всі пропозиції говорять про те, що люди готові з"їсти один одного...а причина? бо влада в свій час позабирала приміщення в садочків...скільки їх зникло у Луцьку (всім місця хватило б)? хто дав вам право, люди, вирішувати кому віддавати дитину у садок, а кому ні, кому жити у Луцьку, а кому ні!!! все говорите безглузде! їжте один одного, випихуйте чужу дитину з садочка, що б свою пропихнути....а влада з вас посміється, бо ви кероване стадо....в мене діти виросли, так, мені простіше говорити, але підтримала б молодих батьків, які б запустили 40 дітей ( пропонується кількість у групі дошкільного закладу) у міську раду - нехай бавляться стільки часу поки садочки місту не повернуть
лучанка Показати IP 30 Жовтня 2014 16:08
Всі питання до Кравчука. Пропозиція приводити дітей у міську раду до Кравчука в кабінет хай бавить дітей і вирішує питання, як повернути садочки,які ж сам пороздарював .Окрім того люструвати і гнати в три шиї за таку роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus