USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Чи варто робити вихідний на католицьке Різдво. Думки лучан

24 Грудня 2016 16:40
25 грудня відзначається найбільше свято християнського світу – Католицьке Різдво. В Україні налічується близько 11 000 релігійних католицьких і протестантських громад, що становить 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем. Тож 24 народних депутати від різних партій зареєстрували законопроект щодо встановлення 25 грудня вихідним днем.

Зазначимо, це офіційне державне свято і вихідний день у більш ніж ста країнах усього світу.
Журналісти видання «Конкурент» поцікавилось у лучан, як вони ставляться до такої ініціативи, чи вважають її правильною і доцільною.

КАТЯ І АНДРІЙ:



"Думаю, варто, бо ж багато в нас католиків. І костел у нас в Луцьку є, люди ходять. Це ж велике свято".

ДАША:



"Кожна людина має право на вибір власної віри. І я вважаю, що якщо деякі люди не працюють в неділю чи в суботу через віру, то чому б не влаштувати для них вихідний. Можливо, це приверне увагу людей, які взагалі не є віруючими, можливо, їм це сподобається, і вони знайдуть для себе щось нове".

АНДРІЙ:



"На рівні України, мабуть, немає стільки католиків. Думаю, немає сенсу. В нас і так народ відпочиває більше, ніж працює".

АНТОН:



"Святкування Різдва і впровадження 25 грудня вихідним днем в Україні я підтримував завжди. Чимало людей, які належать до православної віри, вважають це недоцільним і скаржаться, що такими нововведеннями держава нехтує їхніми духовними цінностями. До того ж останні декілька років мої знайомі-православні погоджуються, що є вагомі причини для перенесення святкування Різдва на одну дату. Основна причина – піст, який у християнському світі є підготовкою та очищенням перед святкування Різдва Христового. Піст полягає не лише в обмеженні вживання їжі, але й у відмові від всіляких розваг. Але Новий рік для багатьох православних вносить свої корективи. Алкоголь, різноманітні страви, новорічні забави роблять час посту нелогічним.

Зробити 25 грудня вихідним днем вважаю цілком доцільно. Матимуть католики в Україні повноцінний вихідний перед Новим роком, потім відпочиватимуть 1-2 січня, а далі всі працюватимуть в нормальному режимі. Особисто для мене було незручно виходити на роботу на два дні, а потім знову йти на відпочинок. Скажу чесно, ті дні не були ефективними в роботі".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Так Показати IP 24 Грудня 2016 17:00
Варто відмовитись від практики відзначання релігійних свят на загальнодержавному рівні. Має вирішувати міська чи сільська громада. Тоді не тільки християни матимуть можливість святкувати а представники інших конфесій.
ставлять в позу Показати IP 24 Грудня 2016 17:25
0я за з 24.12 по Китай дракон новий рік. Це просто перший крок до розмивання ідентичності(дивись европа:)потім відмова від ялинок /колядок,модно жеж обідєть ігіл,ми ж з ними ,а веша ь будут потом
Торі до ставлять в позу Показати IP 26 Грудня 2016 09:19
набір слів...
Сянько Показати IP 24 Грудня 2016 17:54
Нема питань! Нехай поляци та інші католицькі країни зроблять 7 січня вихідним! А чо, їм можна- а нам нє?
коментар Показати IP 24 Грудня 2016 19:31
Перед тим як писати статтю відкрийте прийнаймі вікіпедію, і дізнаєтеся що 25 грудня відзначають Різдво Христове християни як західного так і східного обрядів, за виключенням 3-4 країн.
до речі до коментар Показати IP 24 Грудня 2016 22:06
Яка ґадость пише ті вікіПЕДІДІЇ
Анонім Показати IP 25 Грудня 2016 10:19
правильно. а ще треба зробити святковими всі буддистські, синтоїстські, мусульманські та іудейські свята. тоді робочих днів в році залишиться з десяток-два
Тарас Григорович "ПЕ Показати IP 26 Грудня 2016 12:28
А памя,ятатаєте що сказано: "Чужого научайтесь - свого не цурайтесь"- ЗАДУМАЙТЕСЬ!!!...
анонім Показати IP 27 Грудня 2016 12:50
ми ж в гевропу йдем. маємо їх копіювати і наслідувати.,а те що країна православна більшістю тим євреям до одного місця . Як прост***ки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus