USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дітей родин, які підтримують «русскій мір», не оздоровлюватимуть у Луцьку

14 Червня 2016 13:16
Для того, щоб діти з заможних родин, які підтримують «русскій мір», не оздоровлювалися за кошти Луцького міського бюджету, ретельніше ставитися до відбору дітей з Волновахи закликали чиновників міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 13 червня.

У рамках проекту рішення виконкому про перерозподіл видатків бюджету міста пропонували зменшити видатки загального фонду бюджету міста управлінню освіти на придбання продуктів харчування для загальноосвітніх навчальних закладів та спрямувати на оздоровлення дітей з міста Волноваха в сумі 140 тисяч гривень (реалізація заходів Програми співпраці з молоддю та соціальної підтримки дітей, жінок та сім'ї на 2016-2017 роки). Про це повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова. З її слів, йдеться про дітей з Волновахи, які мають приїхати на дві черги оздоровлення у дитячому таборі «Ровесник».

Члени комісії поцікавилися, які саме діти приїздитимуть, з яких категорій населення. Так, голова комісії Павло Данильчук зауважив, що спілкувався з батьками, які приймали дітей, які приїздили раніше на Великодні свята. Батьки розповіли про значний негатив та зізнавалися, що більше не хочуть бачити таких дітей. Діти, мовляв, говорили про «русскій мір», очікували на дорогі подарунки, хоча приїхали переважно з заможних родин. Звичайні луцькі сім’ї витрачали тисячі гривень на дозвілля цих дітей.

Депутат зазначив, що підтримував би залучення дітей з таких населених пунктів, що справді потрапили у зону бойових дій, на відміну від Волновахи, де не впав жоден снаряд. З його слів, тамтешні мешканці не асоціюють себе з Україною, а називають «донецькими». Він наголосив, що потрібно ретельніше підбирати дітей, які приїздять до Луцька, щоб були представлені соціально незахищені категорії. Його позицію підтримав член комісії Григорій Пустовіт.

Заступник міського голови Андрій Киця зазначив, що оздоровлення дітей було жестом доброї волі між Луцькою міськрадою та Волноваською міськрадою. Він визнав, що раніше окремі випадки були не надто приємними. Наразі діти зі сходу вже приїхали у Луцьк (20 дітей у першій зміні). Посадовець погодився, що 140 тисяч на їхнє оздоровлення фактично забрали в дітей Луцька, яких могли б оздоровити у таборі «Ровесник». Щодо критеріїв відбору дітей, він повідомив, що лишається сподіватися на порядність партнерів з Волновахи. З його слів, не зовсім влаштовує і вікова категорія дітей – приїжджають надто дорослі діти, з якими вже пізно працювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 14 Червня 2016 13:30
Пустовіт буде по формі черепа визначати ?... Навпаки, потрібно дітям показати правду, і незалежно від заможності.
Анонім Показати IP 14 Червня 2016 13:49
Правильно
Анонім Показати IP 14 Червня 2016 14:02
А як бути з дітьми з незаможних родин, яку підтримують рускій мір? Їх будуть бкзплатно оздоровлювати?
А Показати IP 14 Червня 2016 14:31
якого хріна вони взагалі мають оздоровлюватися за кошти луцького місцевого бюджету? за визначні заслуги перед батьківщиною чи що? Ви знаєте що в дитячий табір в Дачне під Луцьком путівка коштує три тисячі гривень і луцькиv батькам таку суму заплатити при теперішніх цінах і зарплатах заплатити теж не легко, а цим безплатно, за що? за те що в свій час їхні батьки не пустили переночувати наших хлопців і їх перебили під тою проклятою Волновахою? Що за гнилий популізм?
Локк Показати IP 14 Червня 2016 15:00
А дітей з Луцька не потрібно оздоровлювати? Чому ми маємо сплачувати за відпочинок дітей з іншого кінця України?
&77 до Локк Показати IP 14 Червня 2016 16:15
Хто є ініціатором забирання у наших дітей грошей на витрати сумнівних ініціатив. Хто заключав договір на приїзд дітей, не обговоривши конкретно якість дитячого контигенту? 140 тисяч! Треба вияснити не піарна чи це акція. Хто був ініціатором, і чи попередньо погоджувалась ця ініціатива з батьками Луцької громади
лучанка Показати IP 14 Червня 2016 15:40
Все робиться для показухи, для галочки, щоб прозвітуватися. Так не можна робити! Скільки наших хлопців загинуло під Волновахою, а ці підлітки захоплюються "руським міром", а ми плазуємо перед ними. Якщо робити щось, то по-справжньому та для майбутнього України!
Місцевий Показати IP 14 Червня 2016 15:42
Ось і наша Украінська ментальність моя хата скраю Вже є гіркий досвід будівництва Украіни по регіонах і знову продовжуємо Хай би Данильчук сказаа з якими сімями він спілкувався патріот своіх інтересів дурить людей Мая Москвич молодець а цей сфотографувався даа рази з автоматом і сьогодні захищає свій карман в Луцьку розповідає як треба працювати при тому Сам ні дня не працював і по виду не скажеш що голодує Народ розкрив рот і підтримує таких патріотів тому і так живе і далі так буде якщо не включить мозги
До Данильчука з Пуст Показати IP 14 Червня 2016 15:58
Депутати хр...ві!!! В січні 2015 у Волновасі в маршрутці водночас загинуло 13 українців. Весь світ підтримав рух "Я-Волноваха"! І тільки такі херої, як Ви цього не розумієте. Данильчук розкоровів на депутатських харчах так, що соромно дивитися, а патріотичне виховання Волинських дітей зводиться до піару цього горе-"політика". Хай розповість за які кошти стару (нову) пасію вивозить в світ. "Азовці" (дійсні) розповідали про його роль та місце в цьому підрозділі..... А Гришка-комуняка, перефарбований з політпрацівника в ГУБЕРНАТОРА, підтримує собі подібних. Щоб Ви депутатішки знали у Волновасі жодного дня не було сєпарських прапорів, тільки українські, і спитайте живих після бою під Благодатним хлопців 51-ї, хто їх важкопоранених по лікарнях вивозив. Точно не такі 2 балакуна, як Пашка з Гришкою. Відірвіть свої депутатські дупи, поїдьте та подивіться на "заможні" тамтешні сімї. Як таких патріотів ще земля носить....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus