USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дітей-сиріт потрібно виховувати в сім’ях, - Клімчук

24 Жовтня 2013 15:06
Понад 80% дітей-сиріт на Волині охопили сімейними формами виховання.

Про це йшлося під час засідання колегії облдержадміністрації у режимі відеоселектору, що відбулося 24 жовтня.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, за станом на перше жовтня в області на обліку перебували 1804 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. Загалом 85,4% цих дітей охоплені сімейними формами виховання. Цьогоріч сімейну опіку отримали 187 дітей-сиріт, 25 дітей усиновили. Наразі, на теренах області налічується 19 дитячих будинків сімейного типу та 80 прийомних сімей.

Олександр Курилюк наголосив, що діти не повинні потрапляти в інтернатні заклади, а сімейне виховання є пріоритетом державної політики.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що виховання дітей-сиріт у родинах священиків є прямим завданням владики Ніфонта.

«Церква дає завдання священикам брати в сім’ї прийомних дітей, не суперечте цьому процесу, це правильний процес, добра справа», - звернувся він до присутніх. З його слів, це стосується не лише УПЦ, представники інших християнських конфесій також беруть дітей на виховання, і цю ініціативу потрібно лише підтримувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus