USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Для Луцька не придбали нових контейнерів для сміття

8 Жовтня 2009 13:09
Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що цього року у зв’язку із фінансовою кризою не було придбано жодного контейнеру. Тому машини змушені забирати сміття з деяких дворів значно частіше. Про це 8 жовтня йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, – інформує репортер «Волинських Новин».
Пан Кузьмич розповів, що підготовка до опалювального сезону велася у чотирьох напрямках: підготовка тракторної техніки, заготівля піщано-соляної суміші, утеплення адміністративних приміщень та вирішення проблем з полігоном.
Що до першого напрямку, то минулого року закупили нову техніку, наразі вона готова до роботи у зимовий період. А ось ситуація із контейнерами – досить складна. Тим паче, що підприємство має збитки через невідповідність тарифу на вивезення сміття.
Станом на сьогодні в обласному центрі Волині заготовили 3,5 тисяч тонн перемішаної піщано-соляної суміші. В запасі є ще 800 тон «резервного» піску, а для створення нового запасу суміші замовили ще й вагон солі. А от реагенту для поливання доріг цього року бракує.
Для утеплення адміністративних приміщень додатково придбали котел на твердому паливі. Деревина для нього регулярно збиратиметься на полігоні для побутових відходів.
Щодо будівництва сміттєпереробного заводу, то наразі справа не зрушила з «мертвої точки». Луцький міський голова Богдан Шиба додав, що нині ведуться переговори за багатьма напрямками у цій сфері. Справу «підігріває» й те, що мешканці села Брище, поблизу якого розміщене луцьке сміттєзвалище, уже розраховують на робочі місця на цьому ще не створеному заводі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus