USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи сподобався Луцьк Кайдашевій сім'ї. ІНТЕРВ’Ю.ФОТО

11 Вересня 2013 21:00
Потрапити за лаштунки вистави «Кайдашева сім’я», що відбулася учора, 10 вересня, у Луцьку, вдалося Волинським Новинам. Так, репортери поспілкувалися з творцями дійства – акторами українського музично-драматичного Дніпропетровського театр імені Тараса Шевченка і дізналися, що вони думають про наше місто.

Під час спілкування за кулісами стало очевидним - дніпропетроські гості - у захопленні від нашого міста. Власною думкою поділився народний артист України Василь Крачковський, який зіграв роль Лавріна, сина Кайдаша:

«Я сьогодні вперше побачив Луцьк і просто закохався в нього. Це найяскравіше, найкрасивіше і найкраще місто, в якому я бував. Тут дуже привітні й хороші люди. А які в вас красиві дівчата, про це навіть і мови нема! Глядачі дуже теплі й добрі», - говорить актор про лучан та лучанок.



Трупа радіє, що вперше за 20 років побувала на Західній Україні та познайомилась з прекрасними, світлими та добрими волинянами. Перед Луцьком театр виступав у Тернополі. Подорожуючи Тернопільською областю, актори відіграли вистави у всіх районних центрах та містечках. Зі слів театралів, глядачі там також щирі та тепло сприймають гостей. На запитання, чи відрізняється глядач Заходу і Сходу України, Василь Крачковський відповів:

«Я б сказав, що такої суттєвої різниці немає. Єдине, на чому слід наголосити, це те, що у вас є набагато більше теплоти і щирості, ви не боїтесь відкривати душу».



А от баба Кайдашиха, акторка Оксана Петровська, розповіла, чому театр відвідав саме наше місто:



«Наша трупа приїхала до вас у рамках 95-річчя з дня заснування Лесем Курбасом нашого театру. Ваш земляк був першим режиссером у нашому театрі. І ми привезли вам «звіт» за 95 років, показати, що ми живі і керуємось наставництвом нашого великого земляка.

Сьогоднішня вистава – це вистава вічна. Вона об'єднує старих і малих, батьків і дітей, спонукає до роздумів і порівнянь зі своєю власною сім'єю. Все в виставі відповідає дійсності, показує, як дійсно жили люди 19 століття, їхні прекрасні традиції, мову та пісні. Такого ви зараз вже не побачите ніде. Тому що це, справді, йде від серця, показує тодішню Україну зі всіх боків. Дякуючи Лесеві Курбасу, ми сьогодні показали цю виставу вам. Ми раді, що ви є, ми вас любимо»





Акторку Яну Григоришину, яка зіграла Мелашку, ми запитали про долю української дівчини того часу:



«Грати цю роль мені дуже подобається, тим більше, що я показую таку тонку, ліричну натуру української селянки, яка, не дивлячись на принижування і знущання, залишалася доброю та жіночною. І хоч згодом моя героїня зробилась сильнішою, не змовчувала свекрусі й Мотрі, в ній все одно залишалась наша українська доброта і щирість».




Основною проблемою твору самі актори вважають проблему відносин батьків і дітей. Діти не змовчують батькам, а батьки мало думають про долю своєї дитини. Послання вистави – показати людям, до чого призводить отака самолюбивість, та прагнення до слави й визнання в суспільстві.



«Ви не боїтесь відкривати душу», - так дніпропетровські актори говорять про лучан.



Розмовляла Юлія Федун
ФОТО Вікторії СЕМЕНЮК


На ВІДЕО: СОРОМІЦЬКІ ПІСНІ ВІД БАБИ КАЙДАШИХИ ТА МОТРІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кузя Показати IP 12 Вересня 2013 01:49
Жахлива вистава. Самодіямьність найгіршого гатунку. Який йолоп ім дав звання АКАДЕМІЧНОГО.Курбас нікого не вчив награвати і дурнів з украінців корчити.
мисько Показати IP 12 Вересня 2013 01:59
І яка це 'ПРЕМ"РА',коли вони нею обіграли 'Тернопіль,районні центри та містечка'?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus