USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До якого віку доживають волиняни?

26 Вересня 2013 13:45
Середня тривалість життя волинян, аналізуючи минулий рік сягнула 71 років. Щоправда, зберігається значна різниця між віком жінок і чоловіків: 77 і 66 відповідно.

Про це інформують у прес-службі головного управління статистики у Волинській області.

Для характеристики рівня життя та стану здоров’я населення використовують середню очікувану тривалість життя – кількість років, що в середньому може прожити дане покоління. Цей показник є найкращим індикатором, який реагує на зміни рівня смертності: при зменшенні коефіцієнтів смертності збільшується тривалість життя.

З 2007 року в області спостерігалося поступове збільшення цього показника, яке досягнули завдяки щорічному зменшенню рівня смертності. Торік середня очікувана тривалість життя волинян, як і в державі в цілому, становила дещо більше 71 року, а це - максимальне значення за роки незалежності України.

Через відмінності у показниках смертності зберігається значна різниця (11 років) між середньою очікуваною тривалістю життя жінок (77 років) та чоловіків (66 років).

Найбільша тривалість життя в Україні - у киян, івано-франківців, львів’ян, тернопільчан, чернівчан (74–73 роки).

Серед 15 держав колишнього СРСР найбільше значення цього показника в Естонії (76 років), а найменше – в Туркменістані (67 років).

Стосовно інших країн: у Японії, яка тривалий час лідирує у світі, покоління новонароджених в середньому доживе до 83 років, чоловіки до 79 і жінки до 86 років; в Швейцарії – відповідно, до 82, 80 і 85 років, у Франції – до 82, 78 і 85 років.
Серед держав з невтішною ситуацією, залишається більшість африканських країн, середня очікувана тривалість життя населення яких не досягає 40 років, суттєво не відрізняється вона для чоловіків та жінок, причому в деяких із них останні проживають менший вік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus