USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кількість добровільних пожежних формувань в Україні зменшили

22 Липня 2013 12:00
В Україні - тенденція до зменшення чисельності добровільних пожежних формувань. За останні 15 років їх стало менше на 14 тисяч, - поінформувала Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Світовий досвід свідчить, що у країнах Європи добровільні пожежні формування ліквідовують 30-40% пожеж на початковому етапі. В Україні цей показник доволі низький - близько 4%.

У зв’язку з цим, опираючись на європейський досвід, Уряд України затвердив порядок функціонування добровільної пожежної охорони.

Відповідна постанова Кабміну визначить механізм створення та реєстрації добровільних пожежних дружин, їхні завдання, функції, структуру, умови роботи, фінансове й матеріально-технічне забезпечення, права і обов’язки членів добровільної пожежної охорони.
І це - головна передумова підвищення рівня пожежної безпеки у державі.

Згідно зі статистикою, щоб забезпечити надійний захист об’єктів господарювання та населених пунктів, в Україні необхідно створити понад 30 тисяч добровільних пожежних команд і дружин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus